Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NICO BOER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-12-1932 - 27-05-2009

Genre

Gouden Harp, klassiek, opera, tenor

Nico Boer

Het leven van Nicolaas Wilhelmus Johannes Boer staat geheel in het teken van de muziek. Hij is een heldentenor met een voorkeur voor grote, dramatische rollen en heeft mede daardoor veel rollen in de opera's van Wagner op zijn cv staan, maar ook Puccini, Verdi, Lieder en Oratorium behoren tot ...
Volledige biografie...

Instrumenten

tenor

Biografie Nico Boer

Het leven van Nicolaas Wilhelmus Johannes Boer staat geheel in het teken van de muziek. Hij is een heldentenor met een voorkeur voor grote, dramatische rollen en heeft mede daardoor veel rollen in de opera's van Wagner op zijn cv staan, maar ook Puccini, Verdi, Lieder en Oratorium behoren tot zijn brede repertoire. In 1972 krijgt hij de Gouden Harp voor zijn oeuvre.

1932 - 1963

Nico Boer wordt op 6 december 1932 geboren te Haarlem. Hij begint zijn carrière als amateur bij diverse operetteverenigingen, waaronder Thalia in Wieringermeer, bij welk gezelschap hij later tot erelid benoemd wordt.

1964 - 1969

Boer staat in 1964 in een amateurproductie van de opera Carmen in De Rijp in Noord-Holland. Naar deze voorstellingen komen zelfs mensen uit België omdat het zo bijzonder is dat een amateurgezelschap zo'n productie doet. Na zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam wordt de tenor Nico Boer professioneel operazanger.

1970 - 1985

In de jaren 1970 en 1980 is Boer betrokken bij grote producties bij de Vlaamse opera te Antwerpen en de opera in Karlsruhe. In Antwerpen en Gent vertolkt hij de titelrol in Werther, en de rollen Mario Cavaradossi in Tosca en Hoffmann in Les Contes d'Hoffmann. Daarnaast heeft Boer vele plaatopnames gemaakt en zelfs een gouden plaat ontbreekt niet in zijn collectie.

1986 - 2009

Boer beëindigt zijn actieve zangcarriere en legt zich toe op het regisseren van diverse opera- en operettegezelschappen, waaronder de operettevereniging West Frisia. In maart 1998 treed hij met het Velser Operagezelschap Bel Canto op met de opera Idomeneo (KV.366) van Mozart. Nico Boer overlijdt op 27 mei 2009 te Bloemendaal.

Discografie Nico Boer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nico Boer

Audio/Video Nico Boer

Video Nico Boer

Wilma Driessen & Nico Boe...
Wilma Driessen & Nico Boer - "Schenkt man sich Rosen in Tirol" (C. Zeller)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Wilma Driessen & Nico Boer - "Schenkt man sich Rosen in Tirol" (C. Zeller)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer