Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NICOTINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nicotine

Periode

1995 - heden

Genre

funk, rap

Online

Officiële website

Nicotine

Nicotine is een van de vele afsplitsingen van Gotcha!
Volledige biografie...

Bezetting

Fabian Dech   producer, zang
Nico Noot   zang

Overige muzikanten

Iwan Van Amersfoort   zang
Dré Voorvrienden   basgitaar
Senna   zang
Pete Philly   rap

Genoemd in de biografie van

1996   Gotcha
1996   Pete Philly & Perquisite
1998   Gotcha
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Nicotine

Nicotine is een van de vele afsplitsingen van Gotcha!

1995

Nicotine is een van de vele afsplitsingen van Gotcha!. De band bestaat uit Rockattack Ten (Iwan van Amersfoort), Kid Crash (Nico Noot), Brother "R" Cazmo en DJ Moola.

1996

De eerste single Snap Out Of It komt uit op het onafhankelijke label Freestyle Records.

1998

Na een tournee met Postmen en E-life verschijnt het debuutalbum Double Penatration.

E-life Postmen

2001

Als Rockattack Ten de band Nicotine verlaat nemen Kid Crash, rapper Pete Philly (Pieter Monzon) en zangeres Senna de vocalen voor hun rekening. Onder de naam Nicotine werkt de groep samen met producer Fabian Dech en geluidstechnicus Willem 'Gloom' Bloem aan een nieuw album in de Flowerhouse studio. Ondertussen gaat Nicotine op tournee met de voormalige muzikanten van Gotcha!

Gotcha

2002

Het album Bonobo Politics bevat gastbijdragen van Brainpower, Gotcha!, Pete Philly, Senna, K'RIZZ-MA, Darren Lorenzo, Marc Sokpolie (TrackAddicts) en Rollarock (Postmen). De plaat wordt uitgebracht op het eigen label Double A Music.

Brainpower

2003

Dankzij de goede reacties op Bonobo Politics staat Nicotine o.a. op de festivals Noorderslag, North Sea Jazz en Artquake en in het voorprogramma van Cypress Hill. Fabian en Kid Crash gaan de studio in voor de opnamen van een volgend album. Pete Philly en Senna storten zich op hun eigen projecten.

2005

Nicotine In samenwerking met Nicotine en Art Officials nemen rappers Yes-R, Riza en Ninthe het nummer Actueel (Vandaag) op waarin ze moslims positief naar voren laten komen. Nicotine tekent een contract bij Universal en brengt voor dat label in mei op vinyl een eerste single uit: Double A Funk.

Ali B Yes-R

2006

Nicotine gaat met de eveneens Haarlemse formatie TrackAddicts een samenwerking aan met CMG/WEFUNK. CMG (voluit The C-Music Group) is het nieuwe label van Barbarella Bishop en Michael 'Clip' Payne die hebben samengewerkt met bands als Parliament en George Clintons Funkadelic. CMG zet in het najaar een verzamelaar online met naast tracks van Nicotine en Trackaddicts ook nummers van o.a. George Clinton en Wayne Kounty. De compilatie wordt in november ook verspreid tijdens de muziekbeurs CMJ begin november in New York.

Discografie Nicotine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nicotine

Audio/Video Nicotine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer