Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NIELSON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nielson in 2012

Periode

28-12-1989 - heden

Genre

gitaar, Nederlandstalig, pop/rock, rap, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Nielson

Nielson is singer-songwriter Niels Littooij . In 2012 breekt hij door met het Nederlandstalige liedje Beuaty & The Brains.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, rap, zang

Genoemd in de biografie van

2013   Bløf
2013   Miss Montreal

Biografie Nielson

Nielson is singer-songwriter Niels Littooij . In 2012 breekt hij door met het Nederlandstalige liedje Beuaty & The Brains.

In bezetting van

Zirkus Zirkus   rap, zang

1989

Nielson (Niels Littooij) wordt in 1989 geboren te Dordrecht. Op zijn zesde krijgt hij zijn eerste drumstel. Daarna leert hij ook gitaar en basgitaar spelen. Hij studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht en specialiseert zich in rap. Hij doet in 2008 mee aan Kunstbende binnen de categorie muziek en wint de Rotterdamse voorrondes. Nielson treedt daarna onder meer op als voorprogramma van The Opposites.

The Opposites

2009 - 2011

Hij maakt tussen 2009 en 2011 onderdeel uit van het trio Zirkus Zirkus dat wordt opgericht door jeugdzender Nickelodeon in samenwerking met muziekzender MTV. In deze groep zingt, danst en rapt hij in onder meer de hitsingles 17 & Smoorverliefd en Bij Je Zijn.

Zirkus Zirkus

2012

Nielson in 2012 Nielson gaat solo verder met zelfgeschreven Nederlandstalige popliedjes. Hij heeft een bijbaan als planner in de verkeersschool van zijn broer wanneer hij zich in 2012 inschrijft voor de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland, een initiatief van 3FM-DJ Giel Beelen. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Douwe Bob, maar dankzij alle media-aandacht krijgt Nielson veel nieuwe fans. Hij scoort een hit met de vrolijke single Beauty & The Brains.

2013

Begin 2013 verschijnt zijn tweede single Zo Kan Het Dus Ook. In januari 2013 wordt de zanger geopereerd aan een poliep op zijn stemband. Zijn eerste publieke optreden na de operatie is tijdens de uitreiking van de 3FM Awards, op 18 april 2013 in de Gashouder te Amsterdam. Hij is zelf genomineerd in de categorieën Beste Nieuwkomer en Beste Artiest Pop. De derde single Hoe is een duet met Sanne Hans (Miss Montreal). In juli 2013 haalt de single de platina status met een verkoop van 20.000 exemplaren.

Miss Montreal

2014

Het langverwachte debuutalbum komt uit, het heet Zo Van Ah Yeah. Op het album staan nieuwe zelfgeschreven liedjes maar ook de eerdere singles Beauty & The Brains, Hoe en Mannenharten. De single Sexy Als Ik Dans wordt zijn eerste nummer-1 hit in België.

Discografie Nielson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nielson

Audio/Video Nielson

Video Nielson

Niels Littooij - Beauty &...
Niels Littooij - Beauty & the brains: De Beste Singer-Songwriter van Nederland
Nielson & Miss Montreal -...
Nielson & Miss Montreal - Hoe
Nielson: Binnen - De Best...
Nielson: Binnen - De Beste Singer-Songwriter van Nederland
Nielson - Beauty & de bra...
Nielson - Beauty & de brains (akoestisch)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Niels Littooij - Beauty & the brains: De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer