Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NIEW HIP STILEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1985

Genre

experimenteel, jazz, pop

Niew Hip Stilen

Tegendraadse Rotterdamse jazz/popband die in de eerste helft van de jaren tachtig experimenteert met samples en computers op het podium en verschillende stijlen als jazz, punk en new wave met elkaar combineert.
Volledige biografie...

Bezetting

Rutger van Otterloo   drums, percussie, saxofoon
Jan Willem van Mook   basgitaar, gitaar, percussie, saxofoon
Maarten van Gent   basgitaar, gitaar, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

1979   Rondos

Biografie Niew Hip Stilen

Tegendraadse Rotterdamse jazz/popband die in de eerste helft van de jaren tachtig experimenteert met samples en computers op het podium en verschillende stijlen als jazz, punk en new wave met elkaar combineert.

1980

Saxofonist Rutger van Otterloo, geschoold klassiek componist Jan Willem van Mook en Maarten van Gent, die in punkband Rondos speelde, delen een voorliefde om wars van alle genres vrije muziek te maken. Samen vormen ze Niew Hip Stilen.

1981

Het trio brengt een single uit, Niew Hip Stilen, met als b-kant Paw Beat, op het eigen label QIR (Quarantaine Inrichting Records). Het label is vernoemd naar de standplaats van de band, de Quarantaineweg in Rotterdam. Ook maakt de band een cassette, This Stilen Up, maar die komt wegens de teleurstellende geluidskwaliteit nauwelijks verhandeld.

1982

De stijlenmix leidt ertoe dat Niew Hip Stilen optredens mag verzorgen op zeer diverse locaties, van de Melkweg tot het BIM-huis. Daarnaast werkt het trio mee aan film- en balletmuziek.

1983

Op QIR verschijnen drie cassettes: Studo, Viva en Improvizi. De trilogie bestaat uit een liveconcert, een aantal improvisaties en een aantal uitgewerkte composities. De groep staat in september op het programma van het groots opgezette festival Pandora's Music Box in de Doelen te Rotterdam.

1985

In juni verschijnt het album Heartsounds And Murmurs op het label Eksakt, met daarop nummers die tussen 1982 en 1985 zijn opgenomen. Het blijkt het sluitstuk van de band te zijn. De bandleden gaan ieder hun eigen weg.

Discografie Niew Hip Stilen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Niew Hip Stilen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer