Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NIHAD HRUSTANBEGOVIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nihad Hrustanbegovic in 2010

Periode

1973 - heden

Genre

accordeon, klassiek, wereldmuziek

Online

Officiële website

Nihad Hrustanbegović

Nihad Hrustanbegović (1973) is een accordeonist, componist en toonkunstenaar uit Bosnië & Herzegovina. In zijn geboorteland wint hij als solist drie keer een prijs op het nationale muziekconcours. Op zijn 21ste reist hij in 1994 naar Nederland. Hij studeert op het Artez Conservatorium in Arnhem, behaalt zijn Bachelor in 2000 ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon

Genoemd in de biografie van

2009   Flairck

Biografie Nihad Hrustanbegović

Nihad Hrustanbegović (1973) is een accordeonist, componist en toonkunstenaar uit Bosnië & Herzegovina. In zijn geboorteland wint hij als solist drie keer een prijs op het nationale muziekconcours. Op zijn 21ste reist hij in 1994 naar Nederland. Hij studeert op het Artez Conservatorium in Arnhem, behaalt zijn Bachelor in 2000 en studeert in 2002 cum laude af als Master Of Music. Geïnspireerd door de muziek van Claude Debussy, Hans Zimmer en Paco De Lucia, gesteund door Stichting UAF en gestimuleerd door vrienden uit de kunstwereld, begint Hrustanbegović in 2005 met componeren en improviseren voor concertaccordeon. Op zijn albums The Best Of Concert Accordion (2007), Opus 7: The Cross-over (2010) en Live In Het Concertgebouw Amsterdam (2011) speelt hij klassieke en eigentijdse composities, met naast eigen werk ook bewerkingen van onder anderen Edvard Grieg, Viatcheslav Semionov, Sofia Gubaidulina, Claude Debussy, Ástor Piazzolla en Miles Davis. Hij voegt tijdens zijn optredens improvisatie toe en elementen uit jazz, wereldmuziek en pop. De accordeonist treedt solo op, maar doet ook gezamenlijke concerten met onder anderen Al Di Meola, Flairck en The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Hoogtepunten uit zijn carrière zijn een soloconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam op 18 juni 2011, een concert in de Ridderzaal in Den Haag en een solo-optreden in de Grote Zaal van Vredenburg te Utrecht in de aanwezigheid van koningin Beatrix. Het eerste deel van de Stork Suite wordt in 2007 en 2008 gebruikt in een televisiereclame van Heineken Extra Cold. Als Grace Jones in maart 2009 in Paradiso optreedt, valt Nihad Hrustanbegović op het laatste moment in voor een bijdrage in haar hit Libertango (I've Seen That Face Before). Naar aanleiding van dat optreden is hij 29 december 2009 te gast in het televisieprogramma Top 2000 A Go Go met Matthijs van Nieuwkerk. In het programma Opus Magnum 12 zet de accordeonist twaalf beroemde schilderijen op muziek, zoals Victory Boogie Woogie van Mondriaan, Guernica van Picasso, Mona Lisa van Da Vinci en L’Enfant À L’Accordéon van Léger. De twaalf stukken in elk een eigen toonsoort voert hij uit in twaalf provincies. Op 18 mei 2012 staat hij met Opus Magnum 12 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Discografie Nihad Hrustanbegović

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nihad Hrustanbegović

Audio/Video Nihad Hrustanbegović

Video Nihad Hrustanbegović

Heineken Extra Cold
Heineken Extra Cold
Wereldpromenade - Nihad H...
Wereldpromenade - Nihad Hrustanbegovic - Het Concertgebouw Amsterdam
Al Di Meola and Nihad Hru...
Al Di Meola and Nihad Hrustanbegovic - In Concert - Mediterranean Sundance - Accordeon solo
Grace Jones en Nihad Hrus...
Grace Jones en Nihad Hrustanbegovic  I've seen that face before (Libertango) - Accordeon solo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Al Di Meola and Nihad Hrustanbegovic - In Concert - Mediterranean Sundance - Accordeon solo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer