Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NINE CIRCLES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nine Circles in 1982

Periode

1982 - heden

Genre

new wave, pop/rock

Online

Officiële website

Nine Circles

Nine Circles wordt in 1982 opgericht door Peter van Garderen en Lidia 'The Rose' Fiala. Huisgenoot Richard Zeilstra (Genetic Factor) draait hun elektronische new wave in zijn radioprogramma Radionome bij de VPRO en zet twee nummers op de gelijknamige compilatie. Het duo doet voor de VPRO in 1982 ook een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lidia Fiala   synthesizer, zang
Per-Anders Kurenbach   drumcomputer, synthesizer

Overige muzikanten

Peter van Garderen   ritmebox, synthesizer
Johanna Saleina   drumcomputer, synthesizer

Biografie Nine Circles

Nine Circles wordt in 1982 opgericht door Peter van Garderen en Lidia 'The Rose' Fiala. Huisgenoot Richard Zeilstra (Genetic Factor) draait hun elektronische new wave in zijn radioprogramma Radionome bij de VPRO en zet twee nummers op de gelijknamige compilatie. Het duo doet voor de VPRO in 1982 ook een radio-optreden in buitenplaats Queekhoven in Utrecht, hun enige optreden in deze periode. Binnen twee jaar schrijven Van Garderen en Fiala rond de 60 nummers, totdat hun relatie voorbij is en daarmee ook een einde komt aan hun muzikale samenwerking. In 2009 ontdekt Fiala's zoon Patrick dat de naam Nine Circles op internet nog steeds de ronde doet. Via Facebook komt Lidia Fiala in contact met Kristiaan Horvers die haar vertelt over het bestaan van een cd met muziek van de groep, postuum uitgebracht in 1996, en meehelpt aan de herstart van de groep. Omdat Peter van Garderen niet meer actief is in de muziek, wordt zijn plaats ingenomen door Johanna Saleina (Epic Dreams, Cosmic Hula Radiators, Delos). Nine Circles' nummer What's There Left wordt gecoverd door de Duitse waveband Sixth June op hun album Everytime (2010) en door de Amerikaanse band Roxy Epoxy And The Rebound op hun 12" EP 1000 (2010). Vanaf 2012 bestaat de band naast Fiala uit de Duitse toetsenist Per-Anders Kurenbach (Psyche, Shock Therapy, The Eternal Afflict). Het eerste optreden met Kurenbach is in Lyon eind mei 2012.

Discografie Nine Circles

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nine Circles

Audio/Video Nine Circles

Video Nine Circles

Nine Circles - What's T...
Nine Circles  -  What's There Left
Sixth June - What's There...
Sixth June - What's There Left (Nine Circles)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Nine Circles  -  What's There Left

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer