Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NINTHE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ninthe in 2009

Periode

13-03-1985 - heden

Genre

R&B, zang

Ninthe

Soulzangeres Ninthe breekt door met haar bijdrage op de single Zinloos van het rapduo Lange Frans & Baas B. Na een ontmoeting in 2006 met het succesvolle Amerikaanse producersduo The Neptunes werkt ze in hun studio aan haar debuutalbum.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Alvin Manuhuwa   drums
Gilian Baracs   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2004   Lange Frans & Baas B
2006   Skiggy Rapz
2009   Blaxtar

Biografie Ninthe

Soulzangeres Ninthe breekt door met haar bijdrage op de single Zinloos van het rapduo Lange Frans & Baas B. Na een ontmoeting in 2006 met het succesvolle Amerikaanse producersduo The Neptunes werkt ze in hun studio aan haar debuutalbum.

1985 - 2003

Zangeres Ninthe Kiemeneij (Amsterdam, 13 maart 1985) komt dankzij haar professioneel musicerende vader vroeg in aanraking met muziek. Ze doet mee aan talentenjachten en maakt onderdeel uit van het talentontwikkelingsproject Roots & Routes waarmee ze in 2003 op de Uitmarkt staat.

2004 - 2005

Ninthe levert al in 2002 de vocalen in het nummer Zinloos van het rapduo Lange Frans en Baas B (met wie ze op school heeft gezeten). Het nummer behaalt in 2004 de eerste plaats in de hitparade als op 2 november columnist en cineast Theo van Gogh door een islamitische fanaticus wordt vermoord. Naar aanleiding van deze aanslag neemt rapper Yes-R samen met Ninthe en Riza het nummer Actueel Vandaag op. Ninthe levert een bijdrage aan het gelegenheidsproject MarocStars met o.a. Ali B. De opbrengsten van de benefietsingle Life (in samenwerking met TANS en het Rode Kruis) gaan naar de slachtoffers van de aardbeving in het noorden van Marokko op 24 februari 2004. De zangeres treedt een tijdje op samen met Lange Frans en Baas B en staat met hen onder meer in Ahoy' en op Noorderslag. Na deze samenwerking werkt Ninthe verder aan haar solocarrière. In Wisseloord neemt ze drie tracks op voor een EP. Ze treedt regelmatig op, onder meer met hiphopproducer S-Ence tijdens een showcase in club Bitterzoet te Amsterdam en tijdens een benefietconcert van War Child. Eind december 2005 staat Ninthe met haar band in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in de categorie Hip Hop & RnB.

Ali B Yes-R

2006

Ninthe is aan het begin van het jaar de eerste deelnemer van het programma TMF Kweekvijver op muziekzender TMF. De zender helpt nieuw talent door met hen een videoclip op te nemen. Ninthe maakt een clip bij het nummer Thank You dat later in het jaar door haar label Moses Music op single wordt uitgebracht. Tijdens een zogenaamde open mic-avond in de Ministry wordt de zangeres gespot door Shay Haley van de Amerikaanse groep N*E*R*D. Hij stelt haar voor aan zijn collega Pharrall Williams van het producersteam The Neptunes. Uit het contact volgt een samenwerking. Ninthe reist naar de studio van Neptunes-producer Chad Hugo in Virginia en doet daar eerste sessies met het producersduo Chris & Drop. De opnamen krijgen in Amsterdam een vervolg.

2007

Het eerste resultaat van de samenwerking met Chris & Drop, de single Rock Girl, verschijnt in april.

2008

Ninthe verlaat haar label en meldt zich in april aan bij SellaBand, de website waarop mensen kunnen investeren in artiesten.

2009

Ninthe in 2009 Ninthe is samen met rapper Blaxtar ambassadeur van Music Mayday, een ontwikkelingsorganisatie voor stedelijke jongeren in Afrikaanse landen. Voor Music Mayday verblijven de twee van 1 tot en met 5 december in Zuid-Afrika waar ze onder meer optreden op het World Aids Day Open Air Concert en samen met band in de Blues Room te Johannesburg.

Blaxtar

2010

Op haar MySpace-pagina schrijft Ninthe in januari dat ze de studio in gaat voor een album. Ze studeert antropologie en werkt als zangcoach.

Discografie Ninthe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ninthe

Audio/Video Ninthe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer