Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NOODWEER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Noodweer

Periode

1979 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Online

Officiële website

Noodweer

Vooral in de jaren tachtig actieve Rotterdamse popgroep met vaak humoristische en hilarische Nederlandstalige teksten over de negatieve aspecten van het leven. Gezichtsbepalend zijn de uitstekende teksten van Jos Bloemkolk, die op het podium bovendien een oorspronkelijke en goede show brengt. Volgens eigenzeggen speelt Noodweer vrij stevige elektrische pop. Hun ...
Volledige biografie...

Bezetting

Theo van Duyl   gitaar
Luc Everwijn   drums
Raoul Klebach   basgitaar
Jos Bloemkolk   zang

Genoemd in de biografie van

1978   Doe Maar
1980   Vandale

Biografie Noodweer

Vooral in de jaren tachtig actieve Rotterdamse popgroep met vaak humoristische en hilarische Nederlandstalige teksten over de negatieve aspecten van het leven. Gezichtsbepalend zijn de uitstekende teksten van Jos Bloemkolk, die op het podium bovendien een oorspronkelijke en goede show brengt. Volgens eigenzeggen speelt Noodweer vrij stevige elektrische pop. Hun enige grote hit is In De Disco.

1979

De groep wordt opgericht onder de naam Sound Hotel met Luc Everwijn als tweede gitarist en een andere drummer die er ook weer vrij snel uitstapt of wordt uitgewerkt, waarna Luc tot drummer wordt gepromoveerd. Op de elpee Uitholling Overdwars is Luc in die laatste functie al te horen in het nummer Stropdasreggae. Ook vindt het nummer In De Disco hier reeds zijn oorsprong.

1980 - 1981

Noodweer wint samen met onder meer Vandale de door BUMA georganiseerde wedstrijd Entree ('nieuw talent stelt zich voor') en verdient daarmee een tournee langs tien grote theaterzalen in Nederland. In het kader van de prijs wordt de band ook geïnterviewd door Het Parool. Na afloop van het interview vraagt zanger Jos Bloemkolk of de krant nog een columnist nodig heeft. Hij wordt aangenomen en schrijft in maart 1981 onder de naam Bob Frommé zijn eerste column, een stukje over Harry Mulisch.

Vandale

1982

Een contract bij een platenmaatschappij wil nog niet erg vlotten, toch is de groep regelmatig te horen via Hilversum 3, met name in het programma Popdonder Plus van Vara's Koos Zwart. Tot het repertoire behoren inmiddels: Eigen Schuld, Dikke Bult (Zei De Romeinse Soldaat Tegen Jezus), Gozertje Met Lef, Rotterdam Zuid, Seksgeweer, Alles Went (Als Je Maar Lang Genoeg Getrouwd Bent Word Je Zelf Een Staande Schemerlamp), Zes Planken.

1983

Noodweer In De Disco (met persiflerende deejay-rap) wordt een hit en geboycot door de Tros vanwege de openhartige teksten ('Odorex of Odorono in de disco/Durex of anders gono in de disco').

1984

Noodweer ontvangt de Zilveren Harp.

1990

Jos Bloemkolk wordt redacteur bij Het Parool. In deze krant schrijft hij later onder het pseudoniem Bob Frommé ook columns.

2000

Van Bob Frommé verschijnt het album Gloedvolle Momenten met liedjes op teksten van Theo van Gogh.

Bob Frommé

2009

Noodweer in 2009 De vier mannen van Noodweer besluiten na sporadische reünieconcerten weer als band verder te gaan. Noodweer speelt ook nieuw repertoire, onder meer de liedjes Alles Voor Het Geld, De Mens Is Een Dier en Winnaars.

2011

Voor het nummer Alles Voor Het Geld wordt een videoclip opgenomen. De single bevat een gastbijdrage van rapper Dinkey 'Boicott' Valente (Jürgen Valies).

Discografie Noodweer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Noodweer

Audio/Video Noodweer

Video Noodweer

Noodweer mét Dinkey Valen...
Noodweer mét Dinkey Valente - Alles voor het geld
Noodweer - In de disco (C...
Noodweer - In de disco (Countdown 1983)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Noodweer - In de disco (Countdown 1983)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer