Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - heden

Genre

jazz, pop/rock, wereldmuziek

Online

Website

North Sea Jazz Festival

In 1976 vindt in het Haagse Nederlands Congresgebouw de eerste editie van het driedaagse North Sea Jazz Festival plaats. Negenduizend bezoekers zien in het allereerste festivaljaar in zes concertzalen optredens van onder meer Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie, Stan Getz plus een compleet overzicht van de Nederlandse avant-garde. Het ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1999   Marcel Worms

Biografie North Sea Jazz Festival

In 1976 vindt in het Haagse Nederlands Congresgebouw de eerste editie van het driedaagse North Sea Jazz Festival plaats. Negenduizend bezoekers zien in het allereerste festivaljaar in zes concertzalen optredens van onder meer Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie, Stan Getz plus een compleet overzicht van de Nederlandse avant-garde. Het festival ontwikkelt zich tot een groots internationaal evenement dat in de loop der jaren groeit naar vijftien concertzalen en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestigduizend en zeventigduizend ligt. Vanaf 2006 verhuist het festival naar Ahoy’ Rotterdam. Naast jazz komen genres voorbij zoals blues, soul, funk, hiphop, wereldmuziek en pop.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's North Sea Jazz Festival

Audio/Video North Sea Jazz Festival

Video North Sea Jazz Festival

Het 4e North Sea Jazz Fes...
Het 4e North Sea Jazz Festival (1979)
North Sea Jazz (1977)
North Sea Jazz (1977)
Afrikaanse muziek op jazz...
Afrikaanse muziek op jazzfestival (1979)
Norh Sea Jazz (1980)
Norh Sea Jazz (1980)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Afrikaanse muziek op jazzfestival (1979)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer