Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NOUJOUM RAI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Noujoum Rai

Periode

1997 - heden

Genre

chaabi, Marokko, raï

Noujoum Rai

Kleurrijke raïband uit Utrecht.
Volledige biografie...

Bezetting

Janfie van Strien   saxofoon
George Pancras   trompet
Kadir Amri   zang
Rachid Khelifi   drums
Marco Silawanebessy   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1988   Jan Wouter Oostenrijk & the Rhythms of Raï
1996   JWO Maghreb Jazz

Biografie Noujoum Rai

Kleurrijke raïband uit Utrecht.

1997

Noujoum Rai Noujoum Raï (letterlijke betekenis: de sterren van de raï) wint Kleurrijk Talent 1997. De negenmansformatie van Marokkaanse, Molukse en Nederlandse muzikanten (met daarin vier Khelifi's: drie broers en een neef) is een gedeeltelijke voortzetting van Railand. De band brengt traditionele raï met moderne, Westerse invloeden. De band voegt drums, bassen en blazers toe aan Arabische ritmes en zang. In de muziek zitten ook funk, pop en Zuidamerikaanse ritmes. De (Arabische) teksten van de band uit Utrecht en omstreken gaan onder meer over de liefde, ouder-kindrelatie en heimwee naar Marokko.

1998

Vanaf april werkt de band aan haar debuutalbum Sec. Na vier weken zijn de opnamen voltooid. Op 7 juni presenteert Noujoum Rai de cd op het Rotterdamse Dunya Festival. Op het afwisselende album staan onder andere het traditionele nummer Hbibi en de dancetrack Rai FM. De groep treedt op bij Het Festival aan de Werf in Utrecht, op de Amsterdamse Uitmarkt en op het Racism Beat It Festival.

2000

Gitarist Oostenrijk brengt in eigen beheer een solo-cd uit.

Jan Wouter Oostenrijk & the Rhythms of Raï

Discografie Noujoum Rai

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Noujoum Rai

Audio/Video Noujoum Rai

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer