Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NOVO BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1989

Genre

disco

Novo Band

Utrechtse discogroep die zich tussen het overstelpende disco-dans aanbod van de jaren tachtig in positieve zin onderscheid door een flitsend ogende podiumshow.
Volledige biografie...

Bezetting

Esther Teule   zang
Johannes Blanksma   drums
Ernst Teule   toetsinstrumenten, zang
Ruud Voerman   gitaar
Eric Thuis   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Wilbrand Meischke   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1987   Coopertest
1989   Ferry van Leeuwen

Biografie Novo Band

Utrechtse discogroep die zich tussen het overstelpende disco-dans aanbod van de jaren tachtig in positieve zin onderscheid door een flitsend ogende podiumshow.

1977

De Novo Band ontstaat uit het Novo Cabaret, een cabaret groepje van het Utrechtse Herman Jordanlyceum, dat bestaat uit de broers Bas en Ernst Teule en Johannes Blanksma. Als de Novo Band schrijven ze zich in voor een amateurfestival in het Utrechtse cultuurcentrum 't Hoogt. De funky stijl is aanvankelijk beïnvloed door Earth, Wind & Fire, George Duke en Stevie Wonder.

1983

De groep opereert inmiddels in de bovenstaande bezetting en brengt in juni de door American Gypsy-zanger Steve Clisby geproduceerde debuutsingle uit: Funk Will Come To You.

1984

Het nummer wordt geen hit, ondanks een redelijke airplay en een televisiedebuut in Nederland Muziekland. Er wordt een tweede single opgenomen (Slow Dancing), die wel geperst maar niet uitgebracht wordt. Wel groeit de Novo Band uit tot een veelgevraagde live-act. Een optreden in de Utrechtse Vrije Vloer wordt door de AVRO-radio uitgezonden.

1985

De volgende single Let's Go Dancing wordt in eigen beheer opgenomen en door Ariola uitgebracht. Het nummer bereikt in april een 31-ste plaats.

1986

De single You're Gonna Be Mine bereikt in mei een 19-de plaats. De volgende single Straight From The Heart doet niets.

1987

Inmiddels heeft de groep wel een trouwe aanhang (De Novo Band Fanclub) opgebouwd en nemen ze de veelal door de gebroeders Teule en Ruud Voerman geschreven nummers op in een eigen studio. Er is sprake van een door Jaap Eggermont te produceren debuutalbum. Vooralsnog wordt de single Feeling Good geen hit.

Jaap Eggermont

1989

De singles Take It To The Street (in maart op nummer 28) en Dance Non-Stop (een tip notering in juni) vormen de laatste levenstekens van de Novo Band.

1991

Zangeres Esther Teule brengt een soloalbum uit onder de naam Esther Tuely. Het levert haar een Zilveren Harp op.

Esther Tuely

Discografie Novo Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Novo Band

Audio/Video Novo Band

Video Novo Band

Novo Band - You're gonna ...
Novo Band - You're gonna be mine
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Novo Band - You're gonna be mine

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer