Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NUFF SAID

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nuff Said

Periode

1995 - heden

Genre

pop, rock

Online

Officiële website

Nuff Said

Amsterdamse rockband van Middelburgse origine.
Volledige biografie...

Bezetting

Willy Berrevoets   drums, zang
Marijn Slager   gitaar, zang
Michiel Slager   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Bingo Trappers
2003   Flemming (1997-2004)

Biografie Nuff Said

Amsterdamse rockband van Middelburgse origine.

1995

De leden van Nuff Said verhuizen van Middelburg naar Amsterdam omdat, volgens eigen zeggen, het spelen in een bandje in Zuidwest-Nederland geen zoden aan de dijk zet.

1996

Nuff Said wint zowel AMP's Battle Of The Bands '96 als het Rotterdamse Vers Uit De Maas. De AMP-prijs levert studiotijd op, maar de heren zijn met het resultaat geenszins tevreden.

1997

Optredens in De Melkweg en Paradiso bevestigen de live-reputatie van de groep. Met Frank Reijgersberg, onder meer bekend van live-mixwerk voor Benjamin B, I Against I en Cooper, wordt een nieuwe demo opgenomen. Dit keer is het wél raak. Fret roept het uit tot demo van de maand. De groep staat in de zomer op het Rotterdamse Metropolis festival.

Benjamin B Cooper Frank Reijgersberg I Against I

1998

Nuff Said speelt op het Noorderslag festival. De carrière van de band geraakt in een stroomversnelling wanneer Roadrunner Records de groep een platencontract aanbiedt. Het eerste album, Red, wordt alom lovend ontvangen en bezorgt de band een plekje op het jaarlijkse Lowlands festival. Van het album worden twee singles getrokken, New Cake en Sheets And Shades. De muziek is een mix tussen Beatles en Hendrix enerzijds en moderne invloeden, zoals Tool, Pearl Jam en The Posies.

1999

Hoewel Red goed verkoopt zegt platenmaatschappij Roadrunner het contract met de band toch op, omdat de groep geen single heeft die 's middags op Radio 3 gedraaid zou kunnen worden.

2000

Nuff Said draagt een nummer bij aan de soundtrack van de Nederlandse speelfilm Wilde Mossels. Enkele bandleden zijn in de film te zien als leden van de fictieve band Paelingvet.

2003

Naast Nuff Said speelt Marijn Slager bas in het Amsterdamse trio Ninginkata. Nuff Said start in de lente met de pre-productie van het tweede album. Blue wordt in de zomer opgenomen met producer Werner Pensaert (o.a. K's Choice).

Ninginkata

2004

Nuff Said Blue komt uit in januari uit bij het label Idol.

2005

Nuff Said Vanaf maart 2005 touren de gebroeders Slager onder de naam The Oscars met het programma The Soundtrack Experience langs de Nederlandse podia. Ondersteund door klassieke filmbeelden spelen The Oscars bewerkingen van bekende soundtracks uit films als Pulp Fiction, 2001 A Space Odyssey, The Godfather, Once Upon A Time In The West, From Dusk Till Dawn en James Bond. Gitarist Matthijs Hoitsma en drummer Rob Klerkx drums maken ook deel uit van deze gelegenheidsformatie. Het derde, titelloze album van Nuff Said laat niet lang op zich wachten. Net als de voorgaande jaren schrijft de band per jaar tussen de dertig en vijftig songs, waarvan er in mei dertien op cd belanden, ditmaal uitgebracht door AG Music. Nog steeds gaan aanstekelijke popliedjes samen met een krachtige uitvoering. In oktober geeft de band een speciale show in Paradiso in het kader van hun tienjarig bestaan. Drummer Willy Berrevoets produceert samen met de Duitser Mario Dahmen het album Stainless van de metalband Forcefeed.

The Oscars

2006

Nuff Said Na het tellen van de tienduizend publieksstemmen van lezers van muziekmagazine LiveXS en luisteraars van Kink FM krijgt Nuff Said in februari een Kink FM NightLiveXS Award voor beste live-act nationaal. Het dubbelalbum Ebony & Ivory (november) is onderverdeeld in een cd met energieke en puntige poprocksongs (Ebony) en een cd met intieme popliedjes (Ivory).

2007

In de herfst zijn weer tracks van Nuff Said te horen in een speelfilm van Erik de Bruyn (bekend van Wilde Mossels). Nadine (première: 27 september) bevat de nummers Boom en Meet You There. Het nummer Splinter belandt in de korte documentaire Haar van regisseur Michiel Brongers.

2008

Marijn en Michiel Slager treden op met hun zijproject De Orka's.

2009

Nuff Said is te zien in de film Mama Don't Like No Guitarpickers 'Round Here, een documentaire van Jacqueline van Vugt over de klanten van muziekwinkel De Plug aan de Amsterdamse Ruysdaelkade. Het trio presenteert het twaalf nummers tellende album Supernatural op 7 november tijdens een optreden in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam. Willy Berrevoets produceert in Studio 6 te Zierikzee het album Step Inside van de eenmansband Project E.

Discografie Nuff Said

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nuff Said

Audio/Video Nuff Said

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer