Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

O'G3NE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: officiële website)

Genre

kinderpop, meidengroepen, pop, pop/rock

Online

Officiële website

O'G3NE

De drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol staan bekend om hun loepzuivere harmonische samenzang. In 2017 vertegenwoordigen ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Biografie O'G3NE

De drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol staan bekend om hun loepzuivere harmonische samenzang. In 2017 vertegenwoordigen ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival.

2007 - 2011

De zussen Lisa, Amy en Shelley Vol worden in 2007 bekend door hun deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival. Met het zelfgeschreven 'Adem in, adem uit' eindigen ze op de 11e plaats. Onder de naam Lisa, Amy & Shelley maken ze twee albums met vrolijke kinder- en tienerpop.

2014 - 2015

Het trio neemt onder de naam O'G3NE in 2014 deel aan The Voice of Holland. Ze zijn al snel publieksfavoriet en vallen op door hun loepzuivere harmonische samenzang. Onder leiding van coach Marco Borsato worden ze de eerste groep die de talentenjacht wint. De single 'Magic' -geschreven door hun vader- wordt een grote hit.

Marco Borsato

2016

Persfoto (Bron: officiële website) Hun deelname aan het programma 'De beste zangers van Nederland' maakt het trio nog populairder. Ze maken vooral indruk met een cover van het nummer 'Clown' (van Emeli Sandé). Het optreden wordt op YouTube meer dan 3 miljoen keer bekeken. Eind oktober wordt bekend dat O'G3NE Nederland zal vertegenwoordigen op het aankomende Eurovisie Songfestival in 2017, precies 10 jaar na hun deelname aan de juniorversie van het festival.

2017

Op 11 mei vertegenwoordigen de zussen Nederland met het nummer 'Lights and Shadows' tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Het lied is geschreven door vader Rick Vol en Rory de Kievit. De tekst verwijst naar hun moeder die ernstig ziek is. De loepzuivere meerstemmige uitvoering van het nummer maakt indruk in Europa en het drietal behaalt met gemak de finale. Uiteindelijk eindigt 'Lights and shadows' op de 11e plaats. Bij de vakjury haalt OG3NE de 5e plaats, maar het publiek geeft het trio veel minder stemmen.

Rick Vol

Discografie O'G3NE

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's O'G3NE

Audio/Video O'G3NE

Video O'G3NE

OG3NE - Lights And Shadow...
OG3NE - Lights And Shadows (The Netherlands) Eurovision 2017 - Official Music Video
O'G3NE - Wings To Fly (Of...
O'G3NE - Wings To Fly (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
O'G3NE - Wings To Fly (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer