Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OBERG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

blues

Oberg

Oberg begint in 1998 als samenwerking tussen gitarist Ted Oberg (ex-Livin' Blues) en blueszanger Jan J. Scherpenzeel. Opnamen in 2001 leiden echter niet tot een album. In 2007 pikt Oberg de draad weer op met nieuwe muzikanten om zich heen: Will Sophie (gitaar, Hammond-orgel en initiatiefnemer van de nieuwe bezetting), ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Waterman   drums
Liane Hoogeveen   zang
Ted Oberg   gitaar
Mick Hup   gitaar

Overige muzikanten

Will Sophie   gitaar, orgel
Jan J. Scherpenzeel   accordeon, mondharmonica, toetsinstrumenten, zang
Frank Schaafsma   basgitaar
Marco Oonincx   basgitaar
Ramon Rambeaux   drums

Genoemd in de biografie van

1988   Livin' Blues
1997   The Blazing Aces

Biografie Oberg

Oberg begint in 1998 als samenwerking tussen gitarist Ted Oberg (ex-Livin' Blues) en blueszanger Jan J. Scherpenzeel. Opnamen in 2001 leiden echter niet tot een album. In 2007 pikt Oberg de draad weer op met nieuwe muzikanten om zich heen: Will Sophie (gitaar, Hammond-orgel en initiatiefnemer van de nieuwe bezetting), zangeres Liane Hoogeveen, bassist Marco Oonincx (voorheen begeleider van blueszangeres Ana Popovic) en drummer Hans Waterman (Cuby + Blizzards, Solution, Jan Akkerman, The Pretty Things). Het livedebuut van deze bezetting is 28 oktober 2007 tijdens een try-out in muziekcafé De Noot te Hoogland. Het geluid van de groep is gebaseerd op de dubbele gitaarpartijen zoals die te horen zijn bij bands als The Allman Brothers en Thin Lizzy. In maart 2009 verschijnt van Oberg het album Blues As Blues Can Get. Na het vertrek van bassist Marco Oonincx en gitarist/toetsenist Will Sophie brengt Oberg in 2011 een nieuwe versie van het album uit met aanvullend materiaal, zoals een versie van Wang Dang Doodle, gezongen door nieuwe gitarist Mick Hup (Black Top).

Discografie Oberg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Oberg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer