Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OBSCURA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

deathmetal

Online

Officiële website

Obscura

Obscura is een Duits/Nederlandse progressieve death metal formatie, samengesteld uit ex-leden van de gerenommeerde death metal bands Pestilence (NL) en Necrophagist (D).
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Paul Thesseling   basgitaar
Steffen Kummerer   gitaar, zang
Christian Muenzner   gitaar
Hannes Grossmann   drums

Overige muzikanten

Jonas Baumgartl   drums
Jonas Fischer   basgitaar
Markus Lempsch   gitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Pestilence

Biografie Obscura

Obscura is een Duits/Nederlandse progressieve death metal formatie, samengesteld uit ex-leden van de gerenommeerde death metal bands Pestilence (NL) en Necrophagist (D).

2002

De progressieve death metal band Obscura wordt in Duitsland opgericht door gitarist Steffen Kummerer en drummer Jonas Baumgartl. De band neemt verschillende demo's op en speelt drie korte tournees door Europa.

2004 - 2006

Obscura neemt in 2004 het debuut album Retribution op in samenwerking met producer Alex Krull (Atrocity). Wegens productieproblemen wordt de eerste langspeler pas in 2006 uitgebracht. De groep krijgt veel aandacht wanneer ze in 2006 meespeelt als voorprogramma tijdens de Europese tournee van de Amerikaanse death metal band Suffocation. Bassist Jonas Fischer en gitarist Markus Lempsch maken enige tijd deel uit van de bezetting.

2007

Na verschillende bezettingswisselingen stelt Kummerer een nieuw team van virtuoze musici samen. Aan het eind van het jaar worden drummer Hannes Grossmann (ex-Necrophagist) en bassist Jeroen Thesseling (ex-Pestilence, El Periquín) aangekondigd als nieuwe vaste bandleden.

El Periquín Pestilence

2008

Begin 2008 treedt ook gitarist Christian Muenzner (ex-Necrophagist) toe tot de gelederen. Obscura tekent bij het Amerikaanse label Relapse Records en neemt vervolgens een tweede album op in samenwerking met producer/gitarist Victor Bullok (Dark Fortress, Celtic Frost).

2009

Het tweede album Cosmogenesis verschijnt in februari 2009. Gastmusici op deze cd zijn de gitaristen Ron Jarzombek (Watchtower, Spastic Ink, Blotted Science) en Tymon Kruidenier (Cynic, Exivious).

2010

Bassist Jeroen Paul Thesseling verruilt Amsterdam voor Rossiglione in de Italiaanse provincie Genua. In de aldaar gelegen Nadir Music Studios geeft hij baslessen en werkt hij aan albumproducties. Zijn verhuizing heeft geen consequenties voor zijn bijdragen aan Obscura en Pestilence. Obscura neemt met geluidstechnicus V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) in de Duitse Woodshed Studio de opvolger op van het album Cosmogenesis.

Discografie Obscura

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Obscura

Video Obscura

Relapse Office Interview:...
Relapse Office Interview: Part 3
Relapse Office Interview:...
Relapse Office Interview: Part 2
Relapse Office Interview:...
Relapse Office Interview: Part 1
Hannes Grossmann Drum Video
Hannes Grossmann Drum Video
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Relapse Office Interview: Part 2

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer