Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OKIESON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Okieson in 2008

Periode

2006 - heden

Genre

Americana, country, pop/rock, singer-songwriter

Online

Officiële website

Okieson

Countryband uit Nijmegen.
Volledige biografie...

Bezetting

Sebastiaan van Bijlevelt   gitaar, zang
David Geraerts   gitaar
Nico Huijbregts   toetsinstrumenten
Peter Palermo   drums
Peter Muselaers   basgitaar

Overige muzikanten

Floris de Jonge   drums
Ruben Trimbach   basgitaar
Paul van Gogh   gitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Gitbox!

Biografie Okieson

Countryband uit Nijmegen.

2006 - 2009

Okieson speelt sinds 2006 een Nederlandse versie van Amerikaanse country, ook wel aangeduid met alternatieve country, nu-country of country noir. In 2008 staat de band meer dan vijftig keer op de planken, onder meer in de voorprogramma's van de band Lambchop uit Nashville en de Amerikaanse indie-folkband Bon Iver. In Utrecht komt de band in contact met Lambchop-producer Mark Nevers, die eerder werkte met bekende artiesten als singer-songwriter Bonny 'Prince' Billy en de Amerikaanse rockband Calexico. Okieson treedt op in Arnhem tijdens het tienjarig jubileumfeest van het VPRO-radioprogramma 3VOOR12, en tijdens het Crossroads Festival in Bergen op Zoom ter viering van het twaalfenhalfjarig jubileum van het radioprogramma Crossroads van de Brabantse lokale zender BRTO. Dat jaar verschijnt ook de cd Tomorrow's Gone. Popmagazine Backline schrijft daarover: 'Er bestaan er meer, maar Okieson is de nieuwe Nimweegse trots op singer/songwritergebied', en: 'Sfeervolle, rustige luistermuziek waarbij de licht gruizige stem van Sebastiaan van Bijlevelt ideaal tot zijn recht komt. Her en der aangevuld met een paar strijkers, percussie, lapsteel of een keyboard zorgt dit album voor een divers maar toch knus geluid.' In oktober speelt de band voor het eerst buiten de landsgrenzen in Wesel, Duitsland, en in december is Okieson live te horen in het VPRO-radioprogramma Cantina. Een Amerikaanse trip brengt de band van New York naar Nashville, waar Okieson opnamen maakt met onder anderen steelgitarist Paul Niehaus (Calexico) en toetsenman Tony Craw (Lambchop). Samen met Lambchop-producer Nevers maakt de band het nieuwe album Cupboard Full Of Things, dat in september 2009 verschijnt op het eigen label Elektrograph Records. Kort voor het verschijnen van de cd verlaat gitarist Paul van Gogh de band, om plaats te maken voor de uit Vlaanderen afkomstige David Geraerts. Geraerts verdiende zijn sporen in de ondergrondse experimentele Vlaamse muziekscene. Met zijn eigenzinnige gitaarspel verrijkt en vervreemdt hij de country noir van Okieson.

2010

Sebastiaan van Bijlevelt produceert het album III van de Nijmeegse altcountryband Phantom Puercos. De plaat verschijnt in juni op Elektrograph Records. In november reizen Sebastiaan van Bijlevelt en drummer Peter Palermo (ex-Gitbox!) naar Nashville om daar een maand in de studio van producer Mark Nevers (onder anderen Bonnie Prince Billy, Lambchop en Andrew Bird) te werken aan een volgend album.

Gitbox!

2011

De arrangementen op het album Some One 'n Some Want (juni) zijn spaarzaam en de nummers zijn bijna allemaal live en in één take ingespeeld. Okieson bestaat op de plaat naast Van Bijlevelt en Palermo uit gitarst David Geraerts en bassist Peter Muselaers, aangevuld door gitarist Pete Cummings (o.a. Elvis Presley), bassist Matt Swanson en toetsenist Tony Crow (Lambchop) en met gastoptredens van gitarist Paul Niehaus (Calexico) en de Amerikaanse zangeres Caitlin Rose.

Discografie Okieson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Okieson

Audio/Video Okieson

Video Okieson

Okieson at Cambrinus
Okieson at Cambrinus
Okieson - Tomorrow's Gone
Okieson - Tomorrow's Gone
Okieson - Cupboard Full O...
Okieson - Cupboard Full Of Things (Elektrograph Records)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Okieson - Cupboard Full Of Things (Elektrograph Records)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer