Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OMAR KA & FULA BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Omar Ka & Fula Band

Periode

1991 - heden

Genre

Afro-pop

Online

Officiële website

Omar Ka & Fula Band

Omar Ka is afkomstig uit de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika. Hij groeit op in Dakar, Senegal waar hij in 1991 onder meer samen met zijn neef fula-muziek maakt. De Fula Band tourt vijf jaar lang door het Westen van Afrika. In 1996 verhuist Omar Ka naar Rotterdam. Hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Omar Ka   zang
Ibou Ka   gitaar
Paco Diatta   basgitaar
Bachir Dia   toetsinstrumenten
Serigne M'Gueye   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2000   Hanyo van Oosterom
2001   Leoni Jansen
2005   A Fula's Call

Biografie Omar Ka & Fula Band

Omar Ka is afkomstig uit de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika. Hij groeit op in Dakar, Senegal waar hij in 1991 onder meer samen met zijn neef fula-muziek maakt. De Fula Band tourt vijf jaar lang door het Westen van Afrika. In 1996 verhuist Omar Ka naar Rotterdam. Hij ontmoet daar de muzikanten Michel Banabila, Willem Cramer (beiden ooit actief in East Meets West) en Hanyo van Oosterom. Samen maken ze in 1997 het album Omar Ka H.O.W. In 1999 komt de Fula Band bijeen voor een tournee door de Benelux. De groep speelt een dansbare mix van mbalax, funk en reggae, maar verzorgt daarnaast ook akoestische optredens en staat op internationale festivals als Music Meeting in Nijmegen, Mano Mundo in België, Africa Festival in Würzburg, Afika Kultur Festival in Aschaffenburg, Metropolis in Rotterdam, Palác Akropolis in Praag, Dahliade Festival in Oostende, Festival Tropicant in Brugge en Open Air Music Festival in Trutnov (Tsjechië). Omar Ka doet in 2002 mee aan Made In Holland, een project van Leoni Jansen dat is te zien in Carré te Amsterdam. Onder de naam A Fula's Call werkt Omar Ka samen met fluitist Mark Alban Lotz. In 2008 is Omar Ka een van de gastmuzikanten tijdens de theatertournee van de band Kasba.

Discografie Omar Ka & Fula Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Omar Ka & Fula Band

Audio/Video Omar Ka & Fula Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer