Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OME HENK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ome Henk in 1997

Periode

1991 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, vocalen

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Ome Henk

Ome Henk

Geesteskind van de mannen van Catapult. Verzonnen karakter, die eeuwig sjagrijnig en grof is. Het Ome Henk-personage (vertolkt door Frank van der Plas) is zowel uitgebouwd op cd, als in strips. Elk jaar verschijnt er minstens één album en een single.
Volledige biografie...

Instrumenten

vocalen

Genoemd in de biografie van

1980   Catapult

Biografie Ome Henk

Geesteskind van de mannen van Catapult. Verzonnen karakter, die eeuwig sjagrijnig en grof is. Het Ome Henk-personage (vertolkt door Frank van der Plas) is zowel uitgebouwd op cd, als in strips. Elk jaar verschijnt er minstens één album en een single.

1991

Het debuutalbum De Spannende Verhalen van het door de mannen van Cat Music (Catapult) concept 'Ome Henk' verschijnt. De plaat gaat gelijk de albumlijst in. De daar vanaf getrokken single Olee Sinterklaas (Is Here To Stay) zet de toon voor elk toekomstig liedje. Het nummer haalt de 19e plaats.

Catapult

1992

Er verschijnen Nieuwe Avonturen Van Ome Henk. Het album blijft even onderin de albumlijst hangen. De single Oranje! haalt een tipnotering.

1993

De singles Stelletje Halleve Zole! en Ome Henk Viert Feest maken van Ome Henk een gevestigde naam. Het derde album Ome Henk Is Weer Bezig ligt in de winkels en behaalt een 42ste plek in de albumlijst.

1994

Wederom verschijnt er een album (Ome Henk Slaat Wild Om Zich Heen) plus single (Moeve).

1995

Dit jaar verschijnen er maar liefst twee album van Ome Henk. Ome Henk Is Niet Meer Te Houwe! Is een regulier album. Deze heeft veel succes en behaalt zelfs nummer 10 in de albumlijst. Gouwe Suuksesse is een verzamelaar, met daarop de leukste nummers van de eerste vijf jaar. Tevens verschijnt er een single (Heftig). De cd-mini Op De Camping is een hit. Het nummer komt tot de 12e plaats.

1996

De vaart wordt erin gehouden. Er verschijnen dit jaar maar liefst vier singles (Die Is Dom Ja!, Ja Dat A-Sociaal!, Olleke Bolleke en Dombo TV) De compilatie Avonturen & Verhalen wordt uitgebracht en later komt ook nog eens het album Ome Henk Rost Er Op Los uit.

1997

Ome Henk in 1997 Ome Henk is inmiddels een heus cultfiguur, met een onwaarschijnlijk hoge productie. Ook dit jaar verschijnen er maar liefst twee albums: Ome Henk Laat Zich Niet Kisten en Ome Henk En De Tovenaar Van Salsa Boreno. De bewerking van het Jantje Smit-nummer Ik Zing Dit Lied komt tot nummer 5. Ook met de single Neem Een Ander In De Maling! Scoort Ome Henk een hit.

1998

De singles Carnaval Is Niks Voor Mij en Samba La Bamba! komen beiden niet verder dan de tipparade.

1999

De nummers Ploem Ploem Jenka en Mambo Nr. 6 verschijnen. Die laatste staat 8 weken in de lijsten en komt tot nummer 17.

2000

De single Aaai Oehoe Aai komt uit. Begin september verschijnt het alweer elfde album van Ome Henk: Ome Henk staat op springen.

2004 - 2006

De dvd Ome Henk Heeft Er Schijt Aan! (2004) toont een kijkje in het leven van de inwoners van Biggeveen, met onder meer het relaas over een uitgerangeerde artiest die zijn eigen cd's van deur tot deur te koop aanbiedt. Op de verzamelaar De Beste Liedjes Van Ome Henk (2005) levert Trea Dobbs een bijdrage in de single Ploem Ploem Jenka. De carnavalssingle Ik Wil Knallen (2006) is een duet met Patty Brard.

Patty Brard Trea Dobbs

Discografie Ome Henk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ome Henk

Audio/Video Ome Henk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer