Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ONE TWO TRIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

amusementsmuziek, kinderpop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

One Two Trio

Nederlandstalig feestorkestje met hoog meezinggehalte. Het repertoire bestaat voornamelijk uit melige bewerkingen van bestaande hits.
Volledige biografie...

Bezetting

Joris Cijffers   drums, zang
René Cijffers   basgitaar, zang
Freek Van Daal   gitaar, zang

Biografie One Two Trio

Nederlandstalig feestorkestje met hoog meezinggehalte. Het repertoire bestaat voornamelijk uit melige bewerkingen van bestaande hits.

1995

Het drietal Cijffers, Cijffers en Van Daal, afkomstig uit Boxtel en Den Bosch, besluit uit verveling om op straat muziek te gaan maken. Daar ontstaat hun versie van Manuela, oorspronkelijk een lied van Jaques Herb. Wanneer ze het lied opsturen naar Peter Koelewijn, geeft deze te kennen er wel brood in te zien. Met Koelewijn als producer nemen ze Manuela en Juffrouw Toos op. Eind 1995 komt de eerste single uit.

Peter Koelewijn

1996 - 1997

B-kant Juffrouw Toos blijkt al snel meer gedraaid te worden dan Manuela en er wordt besloten om een nieuwe single uit te brengen, met Juffrouw Toos als A-kant. Het lied bereikt de negende plaats in de Top 40. Het trio krijgt het groene licht om met Koelewijn een heel album op te nemen. De titel van het eerste album is Ik Geef Een Feest, van de drie singles die na Juffrouw Toos nog van dit album worden getrokken, bereikt alleen het lied Oubollig En Toch Lollig de tipparade. Toch verkoopt het album goed. Het trio gaat treedt op in café's en op studentenfeesten, maar ook op happenings in de Ahoy en in de Kuip. Daarnaast zijn hun kunsten op televisie te bewonderen bij Op Nieuwe Toeren en Kopspijkers van Jack Spijkerman.

1998

One Two Trio gaat, wederom met Peter Koelewijn, de studio in om volgens de beproefde formule een nieuw album op te nemen. Het resultaat heet Feestje Bouwen.

1999

De single Tien Kleine Tuinkabouters wordt snel opgepikt door de radio en is Hoogste Nieuwe Binnenkomer in de Top 40 van twintig februari. Het lied zal uiteindelijk de tiende plaats bereiken.

2002

Op 14 januari verschijnt het de door DJ Cor geremixte nummer Gloria op single. De single Schoolreismelodietjes bevat twee medleys.

2003

De remix van Gloria sluit het album 300% Feest af. De cd komt uit in februari en bevat een vertrouwde verzameling feestliedjes aangevuld met publieksgeluiden.

2004 - 2008

One Two Trio trekt ook door het land met de 123 Kindershow, een programma voor alle leeftijden met bekende kinderliedjes en grappige verhaaltjes. De single Feestrockmedley bevat de nummers Obladi Obla Da en Hey Jude van The Beatles, Satisfaction van The Rolling Stones en Radar Love van Golden Earring. De 123 Kindershow komt in 2005 uit op cd. Twee jaar later verschijnt er ook een editie voor peuters, exclusief opgenomen voor de Peuterspeelzalen Boxtel. One Two Trio's Levende Jukebox is speciaal ontwikkeld voor besloten (bedrijfs)feesten. Bij de Levende Jukebox bepaalt het publiek het repertoire en vult One Two Trio de verzoekjes op hun kenmerkende wijze in, met humor en interactie. De compilatie Alle Remmen Los bevat naast hits als Juffrouw Toos, Series Uit Mijn Jeugd en De 10 Kleine Tuinkabouters, aangevuld met de recente, feestelijke singles Alle Remmen Los en 'n Lekker Biertje.

Golden Earring

2009 - 2010

One Two Trio viert het vijftienjarige bestaan met onder meer de jubileumsingle Sjoe Sjoe Wa!, een nummer dat stamt uit de beginperiode van het trio. De single is het openingsnummer van het jubileumalbum dat begin 2010 uitkomt.

Discografie One Two Trio

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video One Two Trio

Video One Two Trio

One Two Trio ♪ Pak'm Beet...
One Two Trio ♪ Pak'm Beet en Laat 'm Glimmen ♫
One Two Trio ♪ Annemarie ♫
One Two Trio ♪  Annemarie ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
One Two Trio ♪  Annemarie ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer