Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ONE TWO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1984 - 1989

Genre

pop

One Two

One Two is de band van zangeres Tineke Schoemaker en muzikant/producer Rob van Donselaar. Het duo wordt terzijde gestaan door wisselende muzikanten onder wie Peter van Straten, Frans Hendriks en Michiel Jansen en maakt popmuziek waarin toetsen een belangrijke aandeel hebben. In augustus 1984 scoort One Two een kleine hit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob van Donselaar   orgel, piano
Tineke Schoemaker   zang

Genoemd in de biografie van

1984   Barrelhouse
1986   Barrelhouse
1988   Barrelhouse
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie One Two

One Two is de band van zangeres Tineke Schoemaker en muzikant/producer Rob van Donselaar. Het duo wordt terzijde gestaan door wisselende muzikanten onder wie Peter van Straten, Frans Hendriks en Michiel Jansen en maakt popmuziek waarin toetsen een belangrijke aandeel hebben. In augustus 1984 scoort One Two een kleine hit met No Song To Sing en verschijnt het album One Two. In de winter van 1986 gaat One Two succesvol op tournee maar breekt niet door naar een groter publiek. Twee jaar later verschijnt van One Two het tweede album One Step met daarop het nummer Wonderful Life van de soundtrack van Een Maand Later.

Discografie One Two

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video One Two

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer