Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ONGENODE GASTE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ongenode Gaste

Periode

2002 - heden

Genre

dialectpop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Ongenode Gaste

Ongenode Gaste is een rockband uit Limburg met teksten in het Venloos dialect.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Beeker   zang
Dick Franssen   orgel
Jim Geurts   drums
Vincent van Haperen   basgitaar
Jesper Driessen   gitaar

Overige muzikanten

Gerald van Beuningen   basgitaar
John Snels   drums
Sander Hendrikx   achtergrondzang, drums
Pascal Hoeken   drums
Jan Willem Eleveld   basgitaar, sitar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   BJ Baartmans
2007   Erwin Nyhoff
2010   Alquin

Biografie Ongenode Gaste

Ongenode Gaste is een rockband uit Limburg met teksten in het Venloos dialect.

1999 - 2004

Op het debuutalbum Arizona Stop bestaat Ongenode Gaste naast zanger/gitarist/componist/tekstschrijver Peter Beeker (Velden, 1973) uit gitarist Bas Vosbeek, drummer Sander Hendrikx en bassist Jan Willem Eleveld. In 2001 staat de groep in het naprogramma van The Black Crowes in Paradiso. Een jaar later staat frontman Peter Beeker solo in Paradiso tijdens de finale Singer/songwriter van de Grote Prijs van Nederland. In de loop der jaren maken ook gitarist BJ Baartmans, bassist Gerald van Beuningen (BJ's Pawnshop) en drummer John Snels (ex-Vengeance) deel uit van de band. Het tweede album Veur Dees Nach bevat Limburgstalige rock in de traditie van The Black Crowes, Ryan Adams en The Rolling Stones. De plaat bevat gastbijdragen van Dick Franssen (Alquin) op Hammond, Mike Roelofs (Mo'Jones, Arno Adams) op toetsinstrumenten en Sjoerd Rutten op percussie.

Alquin Arno Adams BJ Baartmans Mo'Jones

2005

Drummer John Snels verlaat de Ongenode Gaste. Hij wordt vervangen door Pascal Hoeken van de Roermondse band Sniffer.

2007

Peter Beeker brengt in maart zijn eerste soloplaat uit. Dit Is Legaal bevat vijf nummers dialectpop met onder meer bijdragen van Erwin Nyhoff en BJ Baartmans. Ongenode Gaste bestaat in deze periode naast Beeker uit bassist Marcel Mullenders en teruggekeerde drummer Sander Hendrikx.

Peter Beeker

2008

Van het trio verschijnt het album Raas.

2010 - 2011

Peter Beeker maakt in 2010 een herstart met Ongenode Gaste. Hij gaat met drummer Jim Geurts en bassist Vincent van Haperen (Pitch Blond, Woods On Fire), toetsenist Dick Franssen uit Alquin op Hammond en gitarist Jesper Driessen in op 22 januari en 1 april 2011 de Venlose studio Trumpercussionte in voor opnamen voor het negen nummers tellende album Peter Beeker & Ongenode Gaste dat verschijnt op het eigen label Woo-Hoo Records. Beeker omschrijft de plaat als 'onstuimig, dynamisch, soulvol en natuurlijk'.

Discografie Ongenode Gaste

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ongenode Gaste

Audio/Video Ongenode Gaste

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer