Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OPERA FAMILIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

klassiek

Online

Facebook
Officiële website

Opera Familia

Vader, moeder en dochter besluiten na een heftig busongeluk met elkaar samen te gaan werken en schrijven zich in bij een talentenshow als 'Opera Familia'. Een groot succes aangezien dit resulteert in een platencontract bij Sony Music.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul van der Veldt   bariton
Carla van der Veldt   mezzosopraan
Belinda van der Veldt   sopraan

Biografie Opera Familia

Vader, moeder en dochter besluiten na een heftig busongeluk met elkaar samen te gaan werken en schrijven zich in bij een talentenshow als 'Opera Familia'. Een groot succes aangezien dit resulteert in een platencontract bij Sony Music.

2010

Moeder Carla, soliste bij Stichting Hoofdstad Operette en korist bij de Nederlandse Opera Stichting en de Nationale Reisopera, raakt zwaar gewond bij een busongeluk tijdens een reis in Peru. Samen met haar man Paul, zanger en pianist, en dochter Belinda, afgestudeerd aan de Dutch Academy for Performing Arts, spreekt Carla de wens uit om verder zingend door het leven te gaan.

2011

In juli vindt hun succesvolle debuut plaats op de Nederlandse televisie in het programma 'Holland's Got Talent' en in september wordt hun een platencontract aangeboden. Het album 'Il canto' met arrangementen van Kees Koek behaalt binnen twee weken de Gouden status. Het succesvolle jaar met vele interviews en optredens wordt afgesloten met een serie Warme Winterconcerten en een optreden in de Kersteditie van 'All You Need is Love'.

Kees Koek

2012

Na een uitvoering van het 'Ave Maria' van Schubert verklaart Patricia Paay het succes van Carla, Paul en Belinda: 'Jullie stralen zoveel liefde uit!'. De naam Opera Familia wil niet zeggen dat de familie alleen operastukken ten gehore brengt, ook musicals, films en Nederlandse songs komen aan bod.

Patricia Paay

2013

Dit jaar is de familie op tournee met de theaterconcertshow 'Het gaat alleen maar om de Liefde', een show zó succesvol dat deze zal worden verlengd tot in 2014.

Discografie Opera Familia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Opera Familia

Audio/Video Opera Familia

Video Opera Familia

Opera Familia ~ Koffietijd
Opera Familia ~ Koffietijd
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Opera Familia ~ Koffietijd

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer