Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORKEST POLYTOUR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Orkest Polytour

Genre

chanson, zigeunerjazz

Orkest Polytour

Orkest Polytour vertolkt Franse chansons uit de swingtijd, aangevuld met zigeunerjazz en Valse Musette, beïnvloed door gitarist Django Reinhardt, violist Stéphane Grappelli, zanger Charles Trenet en accordeonist Gus Viseur. Het kwartet bestaat uit accordeonist en zanger Jean-Pierre Guiran (bekend van het duo Accordéon Mélancolique), sologitarist Jan de Jong, slaggitarist Steef ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan de Jong (2)   gitaar
Jean-Pierre Guiran   accordeon, zang
Lion van Zoeren   contrabas
Steef de Ridder   gitaar

Biografie Orkest Polytour

Orkest Polytour vertolkt Franse chansons uit de swingtijd, aangevuld met zigeunerjazz en Valse Musette, beïnvloed door gitarist Django Reinhardt, violist Stéphane Grappelli, zanger Charles Trenet en accordeonist Gus Viseur. Het kwartet bestaat uit accordeonist en zanger Jean-Pierre Guiran (bekend van het duo Accordéon Mélancolique), sologitarist Jan de Jong, slaggitarist Steef de Ridder en bassist Lion van Zoeren.

Discografie Orkest Polytour

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Orkest Polytour

Audio/Video Orkest Polytour

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer