Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OUDERKERK KAFFERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - 1997

Genre

Nederhop, Nederlandstalig

Ouderkerk Kaffers

Nederlandstalige hiphopgroep uit Ouderkerk die in de slipstream van Osdorp Posse komt opzetten.
Volledige biografie...

Bezetting

Olaf De Bruijn   draaitafels, drumcomputer
Baco   rap
Martijn Drieman   rap

Overige muzikanten

Martijn van Loon (1)   rap

Genoemd in de biografie van

1995   White Wolf
1998   West Klan

Biografie Ouderkerk Kaffers

Nederlandstalige hiphopgroep uit Ouderkerk die in de slipstream van Osdorp Posse komt opzetten.

1994

Het drietal debuteert op plaat met twee nummers op de Djax verzamel-cd De Posse - Nederhop Groeit. Tegen het eind van dat jaar verschijnt hun debuutalbum Wie Zijn Wij, een cd met vijftien funky hiphopnummers met provocerende titels als Fuck Het Volkslied en God Is Bullshit. Veel van hun teksten zijn uit het dagelijks leven gegrepen ("Mijn ouders begrijpen mij niet"), maar de heren laten daarnaast ook hun fantasie flink de vrije loop.

1995

In mei staan de Ouderkerk Kaffers in de finale van de Grote Prijs Van Nederland. Voor het Duitse tv-station Deutsche Welle verzorgen zij een spetterend optreden. In december zet Djax in samenwerking met boekingskantoor Paperclip de Nederhop Leeft tournee op, waarmee Ouderkerk Kaffers samen met de West Klan, White Wolf en Zuid-Oost door heel Nederland trekt. In totaal worden zo'n vijftig podia aangedaan.

1996

Rapper Roodbaard alias Martijn, dan 22 jaar en werkzaam bij de PTT, geeft in een interview in Oor toe, dat hij het idee om in het Nederlands te gaan rappen heeft afgekeken van de Osdorp Posse. Hij noemt Ouderkerk een echte truttenbuurt zonder criminaliteit. Hij is bevriend met de uit Osdorp afkomstige West Klan en er bestaan ideeën om ook samen dingen te gaan doen, onder de naam The Blunted Touch. Dat is er nooit van gekomen, maar wel zullen ze later gaan samenwerken onder de naam Ouderwets.

1997 - 2002

Op de derde editie van de Djax verzamel cd-serie De Posse zijn de Kaffers te horen met opnieuw twee nummers. Hoewel het met de Nederhop steeds beter gaat, is dit het laatste wat er van de Ouderkerk Kaffers verschijnt. Rapper Baco stopt met muziek en gaat zich weer op zijn studie toeleggen, beatcreator Deliriaz blijft thuis doorknutselen en zal later - zij het zijdelings - aan Ouderwets meewerken. Rapper Roodbaard blijft demo's maken, vanaf eind 1998 samen met Deleriaz en beatcreator Vasco Neering. Die twee treden vanaf 2000 samen op onder de naam OK. Tegen 2002 worden de bakens verzet en concentreert men zich in samenwerking met ex-West Klan-leden steeds meer op Ouderwets.

Ouderwets West Klan

2004

Roodbaard en Deleriaz gaan verder met hun band Da Bom.

Da Bom

2006

3man en Jason vormen samen met rapper Ossi en beatcreator Waenzin de groep Stereotypes.

Stereotypes

Discografie Ouderkerk Kaffers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ouderkerk Kaffers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer