Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PBII

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

PBII in 2011

Periode

2008 - heden

Genre

symfonische rock

Online

Officiƫle website

PBII

PBII is de voortzetting van de symfonische rockgroep Plackband. De drie voormalige leden Tom van der Meulen (drums), Michel van Wassem (toetsen, zang) en Ronald Brautigam (gitaar, zang) gaan vanaf mei 2008 samen met bassist Harry den Hartog (uit de rockcoverband De Rockenjagers) verder onder de nieuwe naam. De muziekstijl ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tom van der Meulen   drums
Michel van Wassem   toetsinstrumenten, zang
Ronald Brautigam   gitaar, zang
Alex van Elswijk   arrangeur, basgitaar, componist
Ruud Slakhorst   zang

Overige muzikanten

Harry den Hartog   basgitaar
Mariska van der Krul   zang

Genoemd in de biografie van

2008   Normaal
2008   Plackband

Biografie PBII

PBII is de voortzetting van de symfonische rockgroep Plackband. De drie voormalige leden Tom van der Meulen (drums), Michel van Wassem (toetsen, zang) en Ronald Brautigam (gitaar, zang) gaan vanaf mei 2008 samen met bassist Harry den Hartog (uit de rockcoverband De Rockenjagers) verder onder de nieuwe naam. De muziekstijl is een mix van moderne progressive rock, jazzrock en neo-symfonische rock. Enkele klassiekers van Plackband blijven onderdeel uitmaken van het repertoire. Het debuutalbum Plastic Soup verschijnt in 2010. De cd is vernoemd naar de grootste drijvende afvalberg ter wereld en bevat bijdragen van de Britse muzikanten Heidi Jo Hines (dochter van Denny Laine uit Wings en The Moody Blues), John Jowitt (IQ, Frost) en John Mitchell (It Bites, Arena, Frost). Vanaf oktober maakt zangeres Mariska van der Krul ook deel uit van de bezetting. Zij neemt in eerste instantie de plek over van de Engelse zangeres Heidi Jo Hines, die op Plastic Soup een gastrol vervult. In november 2010 wordt PBII uitgenodigd voor het festival Ocean Aid in San Diego. De samenwerking is van korte duur, want in april 2011 stappen zowel Van der Krul als Harry den Hartig op vanwege muzikale meningsverschillen. Een week later neemt Alex van Elswijk de bas over. Hij werkt ook als arrangeur en componist mee aan nieuw songmateriaal. Op 19 november 2011 wordt de dvd PBII@Boerderij.org gepresenteerd in Zoetermeer. De dvd bevat een liveregistratratie van Plastic Soup. Met zanger Ruud Slakhorst (ex-Edge Of Sanity), het Hofstad Jeugdorkest uit Den Haag en acteur Frits Lambrechts werkt de band aan het conceptalbum 1000Wishes, een project ten behoeve van Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). In maart 2013 wordt een uitvoering van1000Wishes vastgelegd door twaalf camera's en uitgebracht op dvd.

Discografie PBII

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's PBII

Audio/Video PBII

Video PBII

1000Wishes Rock Opera vid...
1000Wishes Rock Opera video trailer
PBII on TV Limburg
PBII on TV Limburg
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
PBII on TV Limburg

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer