Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PARNE GADJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Parne Gadje

Periode

2002 - heden

Genre

zigeunermuziek

Online

Officiële website

Parne Gadje

Parne Gadje is een kwartet uit Wageningen rondom bandoneonspeler en zanger Marc Constandse. Voordat hij de band opricht trekt Constandse door Europa met theatergroepen en clownshows. Parne Gadje ('witte burgers' oftewel niet-zigeuners) vertolkt akoestische Oost-Europese zigeunermuziek met naast de voor het genre ongebruikelijke bandoneon onder meer zelfgemaakte instrumenten als de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marc Constandse   bandoneon, percussie, zang
Dan Tuffy   basgitaar, gitaar
Michiel Hollanders   dobro, snaarinstrumenten
Gerwil Kusters   klarinet, saxofoon

Overige muzikanten

Murray Campbell   viool

Biografie Parne Gadje

Parne Gadje is een kwartet uit Wageningen rondom bandoneonspeler en zanger Marc Constandse. Voordat hij de band opricht trekt Constandse door Europa met theatergroepen en clownshows. Parne Gadje ('witte burgers' oftewel niet-zigeuners) vertolkt akoestische Oost-Europese zigeunermuziek met naast de voor het genre ongebruikelijke bandoneon onder meer zelfgemaakte instrumenten als de velofoon, de dura-gadja en de fietsbandbas. De muziek bevat ook invloeden uit het Midden Oosten en al de tussenliggende gebieden. Op het debuutalbum Isi Li Vilo Akate (2003) maakt violist Murray Campbell deel uit van de bezetting. In hetzelfde jaar maakt de groep indruk op het International Gypsy Festival in Tilburg. Parne Gadje speelt ook in Rasa (Utrecht) en Paradiso (Amsterdam) en treedt regelmatig op in het buitenland. Het hoorspelachtige album Bizoagor (2006) is een samenwerking met de Macedonische journalist, zanger en Roma-dichter Gjunler Abdula. Voor het vijfde album Kefi Kefi (2011) haalt de groep inspiratie uit onder meer Griekenland, Turkije, Anatolië en Afghanistan.

Discografie Parne Gadje

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Parne Gadje

Audio/Video Parne Gadje

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer