Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PARTY ANIMALS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Party Animals ca. 1996 (Bron: fotocollectie Popinstituut, UvA Bijzondere Collecties)

Periode

1995 - heden

Genre

gabber, house

Online

Officiële website

Party Animals

Uiterst succesvolle Amsterdamse happy hardcore-act van houseproducers Flamman & Abraxas. Live, in de pers en in de clips vormen vier hakkende gabbers (drie kale en een langharige) het gezicht van de groep. Een groot deel van het repertoire bestaat uit danceversies van oude hits en muziek uit films en tv-series.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeff Porter   drumcomputer, producer, sampler, synthesizer
Jeroen Flamman   drumcomputer, producer, sampler, synthesizer

Genoemd in de biografie van

1995   Flamman & Abraxas
1996   Flamman & Abraxas
1998   Double Date
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Party Animals

Uiterst succesvolle Amsterdamse happy hardcore-act van houseproducers Flamman & Abraxas. Live, in de pers en in de clips vormen vier hakkende gabbers (drie kale en een langharige) het gezicht van de groep. Een groot deel van het repertoire bestaat uit danceversies van oude hits en muziek uit films en tv-series. Na een stilte van enkele jaren is de groep vanaf 2003 met nieuwe gezichten weer regelmatig live te zien.

1995

De gabbers Dennis, Evert, David en Paul (hij is de enige gabber met lange haren) figureren in de videoclip bij de hit I Wanna Be A Hippy van Technohead. De re-mix van Flamman en Abraxas wordt een gigantische hit in binnen- en buitenland. De vier gabbers worden in steeds wisselende bezetting het gezicht voor bij de muziek die de producers onder de naam Party Animals maken.

Flamman & Abraxas Technohead

1996

De Party Animals ca. 1996 (Bron: fotocollectie Popinstituut, UvA Bijzondere Collecties) De debuut-single Have You Ever Been Mellow? wordt in januari meteen een nummer 1-hit. Dat succes wordt herhaald met de twee daaropvolgende singles. Beide nummers, Hava Naquila en Acquarius, zijn terug te vinden op het eerste album Good Vibrations waarop ook een opvallende happy hardcore-versie van Herman van Veen's hit Opzij Opzij staat. In augustus staat de plaat in de album top 10. De videoclip bij Acquarius krijgt twee Thunderdrome Awards, een voor de beste Happy Hardcore-clip en een voor de beste Happy Hardcore-single. Er is in de pers veel belangstelling voor het fenomeen gabber. Regelmatig wordt daarbij een link gelegd tussen gabber en rechtsextremisme. Met het nummer Die Nazi Scum tonen de Party Animals aan dat zeer anti-nazistisch zijn. Tijdens een optreden op het strand in juli wordt de groep door Feyenoord-supporters van het podium afgejaagd. De bezetting van de vier gabbers wisselt regelmatig. David wordt vervangen door Patrick en Dennis door Robert.

Herman van Veen

1997

In maart verschijnt de vierde single We Like To Party. Gabber Dennis wordt vervangen door gabber Michael. De groep reist naar Hong Kong om tijdens de MIDEM-beurs een succesvol optreden te verzorgen. De single Atomic belandt in de lijsten van radiostations in Hong Kong. We Like To Party is terug te vinden op het tweede album Party@worldaccess.nl dat aan het eind van het jaar uitkomt. Party Animals ruilen platenmaatschappij Mokum (een sublabel van Roadrunner) in voor CNR waarop de groep platen uitbrengt op het eigen label Animal Records. De groep zegt geen happy hardcore maar newstyle hardcore te maken. Flamman en Abraxas brengen de Marley-cover Get Up Stand Up uit onder de naam Mini Animals. Deze keer worden de gezichten van de band gevormd door de vier tienergabbers op de Party Animals. De single wordt geen hit, waarna niets meer van Mini Animals vernomen wordt.

Mini Animals

1998

Flamman en Abraxas proberen als Party Animals in het buitenland door te breken. MTV's Party Zone wijdt een special aan de groep en de single Atomic wordt in Engeland uitgebracht. De vier gabbers verschijnen regelmatig op televisie (o.a. de soap-serie Onderweg Naar Morgen, TMF-programma Toute Fabienne, Brutale Meiden, NOW-TV) en zijn met het nummer Can't Run, Can't Hide te zien in de housefilm Naar De Klote! van cineast Ian Kerkhof. Gabber Patrick ruilt zijn plaats in voor Thijs Timmers, de zoon van Geert Timmers (beter bekend als Bob Fosko). De nieuwe single Hawai 5.0 is een dance-versie van de muziek bij de Amerikaanse televisie-serie uit de jaren zeventig. In november is de single The Show (een cover van de Dizzy Man's Band) de voorloper van het derde album Hosanna Superstar.

Bob Fosko Dizzy Man's Band

2000

De Party Animals doen mee aan de Oranje gekte rond het EK voetbal en brengen de single Holland Moet Winnen uit.

2002

Na een lange periode van stilte is op de website van de groep te lezen dat er een nieuwe single en een album komen. Producers Flamman en Abraxas werken dagelijks in de studio aan nieuwe tracks. MC Remsy, die de groep in 1996 verliet, is ook weer van de partij. Het eerste resultaat is de single Life Is Short die op 13 december verschijnt.

2003 - 2005

In het najaar van 2003 verschijjnt de single Xanadu. Party Animals treden weer regelmatig op met dansers/MC's Michael (sinds 1997), Kenney (sinds eind 2004) en voormalige Mini Animals Youri en Jordi als gangmakers. Gang Of 4 is een cd en een dvd met daarop alle hits en videoclips van 1995 tot 2004. De single Wazzup! is exclusief te downloaden via ID&T. In augustus 2005 reizen de Party Animals voor enkele optredens naar Spanje.

2006

Naast optredens in discotheken, feesttenten, bar dancings en partycentra speelt de groep ook tijdens het festival Dauwpop op 25 mei in Hellendoorn. Na Bad Boys/Animal Song eerder in het jaar komt begin december de single P.A. Yeah/How Do U Do?! ook uit met dubbele A-kant.

2009

Tijdens de paasvakantie in april houden Flamman & Abraxas audities in Amsterdam, op zoek naar nieuwe groepsleden.

2014

De Party Animals in 2014 (bron:officiële website) De Party Animals treden op bij het theaterprogramma Always Hardkoor (Caroline Borgers) op Lowlands in een uitzinnige Alpha-tent.

Discografie Party Animals

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Party Animals

Audio/Video Party Animals

Video Party Animals

Party Animals - Atomic (o...
Party Animals - Atomic (official music video)
Party Animals - Aquarius
Party Animals - Aquarius
Have you ever been mellow...
Have you ever been mellow-Party Animals
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Party Animals - Aquarius

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer