Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PATRONAAT

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Online

website

Patronaat

Patronaat Haarlem is in de jaren zeventig opgericht, maar in de vorm zoals we die nu kennen, bestaat het podium sinds 1984. Patronaat heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een van de toppodia in Nederland. Er wordt breed geprogrammeerd, maar de progressieve muziek wordt niet vergeten. De bandwedstrijd Rob ...
Volledige biografie...

Biografie Patronaat

Patronaat Haarlem is in de jaren zeventig opgericht, maar in de vorm zoals we die nu kennen, bestaat het podium sinds 1984. Patronaat heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een van de toppodia in Nederland. Er wordt breed geprogrammeerd, maar de progressieve muziek wordt niet vergeten. De bandwedstrijd Rob Acda Award is een initiatief van Poppodium Patronaat en wordt jaarlijks georganiseerd en is vernoemd naar een van de inspirators van het eerste uur.

1970 - 1991

Het Patronaat begint in een school aan de Zijlsingel. De gymzaal blijkt zeer geschikt te zijn als concertzaal. In december 1978 wordt Stichting Popmuziek Kennemerland (SPK) opgericht. Het organiseert in de eerste jaren diverse evenementen op diverse locaties in Haarlem. Een punkparty is het eerste evenement dat in de gymzaal aan de Zijlsingel wordt georganiseerd. Het is de opmaat voor het Patronaat zoals we dat nu kennen. Begin 1984 is het zover: na een grondige verbouwing heeft Haarlem een pracht van een concertzaal. In 1987 volgt er een tweede verbouwingsronde omdat de zaal uit z'n jas is gegroeid. Intussen heeft Patronaat al enige faam opgebouwd. Er spelen behoorlijk wat internationale acts.

1992 - 2011

De stichting bestaat in 1992 twaalf en een half jaar. Bij die gelegenheid wordt een ambitieus nieuwbouwplan gepresenteerd. In 2005 wordt de geheel vernieuwde zaal geopend.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Patronaat

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer