Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PATTY BRARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tijdens opnames met Luv' voor de TROS, 1978 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

25-03-1955 - heden

Genre

pop, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Patty Brard

Patty Brard (Sorong, Nederlands Nieuw-Guinea, 25 maart 1955) begint haar muzikale carrière als zangeres in de populaire meidengroep Luv' (1976-1980). Begin jaren tachtig brengt ze enkele solosingles uit, waarvan Hold On To Love in 1981 de Top 40 haalt. Brard heeft daarnaast een carrière als televisiepresentatrice, te beginnen als assistente ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1976   Hans van Hemert
1981   Luv'
2001   Def Rhymz
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Patty Brard

Patty Brard (Sorong, Nederlands Nieuw-Guinea, 25 maart 1955) begint haar muzikale carrière als zangeres in de populaire meidengroep Luv' (1976-1980). Begin jaren tachtig brengt ze enkele solosingles uit, waarvan Hold On To Love in 1981 de Top 40 haalt. Brard heeft daarnaast een carrière als televisiepresentatrice, te beginnen als assistente van Ralph Inbar bij het TROS-programma Bananasplit. Vanaf 1989 maakt ze programma's voor commerciële zenders en is ze te zien in onder anderen Gaan Met Die Banaan, Brard Gaat Extreem, Absolutely Patty en Big Brother (2001). Ze start in 2003 haar nieuwe meidenband Enuv', maar die groep wordt al in hetzelfde jaar weer ontbonden. Daarna heeft Brard wel succes met haar eigen realitysoaps Patty's Posse, Pat's Life en Patty's Fort. Na haar deelname aan Sterren Dansen Op Het IJs in 2007 presenteert ze wekelijks Shownieuws bij SBS 6. In 2009 is ze jurylid in het programma K2 zoekt K3 waarin het Belgische kinderpoptrio K3 op zoek gaat naar een nieuw derde groepslid. Patty Brard gaat vanaf 2011 weer optreden als soloartiest met Nederlandstalig repertoire geschikt voor feesttenten, zoals de single Morgen Kan Het Weer Anders Zijn (februari 2011), geschreven door Emile Hartkamp. Voor RTL maakt ze samen Patricia Paay en Tatjana de reality show Diva's Draaien Door. De Diva’s treden ook op en brengen in 2012 een eerste single uit. In 2017 neemt Brard een carnavalssingle op met Roy Donders.

In bezetting van

Enuv'   zang
Luv'   zang

Discografie Patty Brard

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Patty Brard

Audio/Video Patty Brard

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer