Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL FRANKHUIJZEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1956 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.paulfrankhuijzen.com

Biografie Paul Frankhuijzen

Paul Frankhuijzen is geboren in 1956. Hij heeft gestudeerd aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht: Analoge Studio Technique bij J. Vink en Sound Signal Processing en Psychoacoustic bij Drs. S. Tempelaars. Hij studeerde compositie aan het Brabants Conservatorium bij Daan Manneke en Alexandru Hrisanide waar hij in 1995 afstudeerde.
Volledige biografie...

Biografie Paul Frankhuijzen

1956

Paul Frankhuijzen is geboren in 1956.

Hij heeft gestudeerd aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht: Analoge Studio Technique bij J. Vink en Sound Signal Processing en Psychoacoustic bij Drs. S. Tempelaars. Hij studeerde compositie aan het Brabants Conservatorium bij Daan Manneke en Alexandru Hrisanide waar hij in 1995 afstudeerde. Daarnaast heeft hij vele workshops en lezingen gevolgd o.a. bij Louis Andriessen, Theo Loevendie, Tristan Keuris, Luciano Berio, György Kurtág, Karl Husa en Rebecca Steward. Tevens studeerde hij ensembleleiding bij Martien van Woerkum, orkestdirectie bij Jac van Steen (als hospitant) en had hij twee jaar zangles vroege vocale muziek bij Jos Somsen.

Paul Frankhuijzen laat zich graag inspireren door niet-Westerse muziekstromingen o.a door congressen: Music and the art of seduction, Amsterdam School of Cultural Analysis, Bake Society for Ethnomusicology, International Chime meeting. Tevens is de oude, met name vocale muziek en de huidige componistengeneratie die streeft naar een serene eenvoud vol van zeggingskracht een grote inspiratiebron. Maar hij schroomt niet om ook lyrisch zich te uiten in zijn werk. “Een musicus moet ook zijn instrument volwaardig kunnen aftasten, een interessant verhaal is niet genoeg". Zijn werk heeft vaak een verhalend karakter.
Het oeuvre omvat ruim een veertigtal werken voor zowel solo, kamermuziek als orkest. Het intrigreert Paul steeds weer om met verschillende raakvlakken te werken, en deze in het componeerproces te verwerken.

Paul Frankhuijzen
(2008)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Paul Frankhuijzen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer