Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL KOEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

hedendaags, muziektheater, percussie

Online

Officiƫle website

Paul Koek

Paul Koek studeert slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en speelt in verschillende muziekensembles. In 1984 sluit hij zich aan bij Theatergroep Hollandia, waarvan hij vanaf 1993 mede-artistiek leider is, en start binnen de theatergroep de Veenstudio. De Veenstudio gaat in 2005 zelfstandig verder met de Veenfabriek, een laboratorium en productieplaats voor muziektheater ...
Volledige biografie...

Instrumenten

percussie

Biografie Paul Koek

Paul Koek studeert slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en speelt in verschillende muziekensembles. In 1984 sluit hij zich aan bij Theatergroep Hollandia, waarvan hij vanaf 1993 mede-artistiek leider is, en start binnen de theatergroep de Veenstudio. De Veenstudio gaat in 2005 zelfstandig verder met de Veenfabriek, een laboratorium en productieplaats voor muziektheater waarvan Koek artistiek leider is. Paul Koek regisseerde onder andere 'Voet' (2005), 'Sharing the Same Shade' (Holland Festival 2007), 'Orfeo', naar Monteverdi (2009-2011) en 'Kasimir en Karoline' (theaterfestival van Avignon 2009). Sinds 1991 is hij als docent Muziektheater verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2009 ontving Paul Koek voor zijn oeuvre de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs. Vandaag de dag staat Paul Koek bekend om zijn gedurfde combinaties en verrassende producties.

In bezetting van

Ensemble LOOS   percussie

Discografie Paul Koek

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Paul Koek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer