Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL M. VAN BRUGGE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Paul M. van Brugge

Paul M. van Brugge (Rotterdam, 1959) studeerde compositie en arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium bij onder meer Klaas de Vries en Bob Brookmeyer. Als pianist speelde hij in jazzensembles waarvoor hij ook de muziek componeerde en arrangeerde. Van Brugge heeft diverse masterclasses filmmuziek gegeven aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, ...
Volledige biografie...

Biografie Paul M. van Brugge

1959

Paul M. van Brugge (Rotterdam, 1959) studeerde compositie en arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium bij onder meer Klaas de Vries en Bob Brookmeyer.
Als pianist speelde hij in jazzensembles waarvoor hij ook de muziek componeerde en arrangeerde. Van Brugge heeft diverse masterclasses filmmuziek gegeven aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, DoxBarcelona en het Deens Filminstituut. Sinds 1997 doceert hij compositie en arrangeren aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium.

Na zijn ontmoeting met de filmregisseur Alejandro Agresti in 1986 componeerde hij de filmmuziek voor o.a. El amor es una mujer gorda (1987), Boda secreta (1989), Buenos Aires Vice Versa (1996) en Valentín (2002). Van Brugge componeerde ook muziek voor films van andere regisseurs zoals Otakar Votocek (Wings of Fame, 1990), Esmée Lammers (Lang leve de koningin, 1995), Danniel Danniel (Winter 1989, 1998). Naast filmmuziek heeft Van Brugge vanaf 1993 ook concertante muziek geschreven waaronder Stroom, voor acht cello's en basklarinet, Bacchanaal voor 16 musici (1996), Distancias voor trompet (2000), Grafdans voor Holland Symfonia en de Amsterdam Klezmer Band (2003), de kameropera Song of Cassandra (2005) en Dyads (2005).

Paul M. van Brugge is in 2001 genomineerd als beste componist door het Nederlands filmmuziekmagazine Score. In 2003 en in 2005 werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor zijn scores voor Go West, Young Man! en Alias Kurban Saïd. In 2004 ontving hij de Condor de Plata van het Genootschap van Argentijnse Filmcritici voor zijn score voor Valentín.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Paul M. van Brugge

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer