Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAVADITA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

tango, wereldmuziek

Online

Officiële website

Pavadita

Strijkkwartet bestaande uit vier vrouwen dat de Argentijnse tango combineert met het musiceren in klassiek-strijkkwartetverband. Met eigen arrangementen brengt de groep traditionele en moderne tango's ten gehore.
Volledige biografie...

Bezetting

Sophie de Rijk   arrangeur, viool
Claudia Valenzuela   viool
Eva van de Poll   cello
Alex Welch   altviool

Overige muzikanten

Ananta Roosens   viool
Laura Valenzuela   altviool

Biografie Pavadita

Strijkkwartet bestaande uit vier vrouwen dat de Argentijnse tango combineert met het musiceren in klassiek-strijkkwartetverband. Met eigen arrangementen brengt de groep traditionele en moderne tango's ten gehore.

2003 - 2010

Met een studie Argentijnse tango aan het Rotterdams Conservatorium op zak richt Sophie de Rijk (viool en publiciste over tangomuziek) in 2003 in Utrecht het vrouwenstrijkkwartet Pavadita op. Het kwartet begeleidt in 2005 Thé Lau tijdens zijn theaterconcerttour Overspel. Vervolgens begeleiden ze op het North Sea Jazz Festival 2005 in Den Haag de Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer tijdens zijn, achteraf gezien, laatste optreden in Nederland. Een jaar later, in 2006, staan de dames nog een keer op dit festival nu tijdens het John Coltrane-project van het Kindred Spirits Ensemble. In december van dat jaar komt hun eerste album, Con Cuerda, uit. Van oktober 2006 tot april 2007 touren ze weer met Thé Lau met de voorstelling Tempel Der Liefde. In het seizoen 2009/2010 speelt het kwartet met bandoneon-speler Victor Villena in Cuerdas Con Fueye (Strijken En Zuchten), waarvan de muziek begin 2010 op cd verschijnt.

Thé Lau

Discografie Pavadita

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pavadita

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer