Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PEE WEE & THE SPECIALS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pee Wee & The Specials

Periode

1978 - 1980

Genre

a cappella/vocal groups, doowop, rock'n'roll

Pee Wee & The Specials

Pee Wee & The Specials uit Castricum speelt meerstemmige Amerikaanse rock en doo-wop uit de jaren vijftig. De Pee Wee in de band is bassist Peter Warniers, in het dagelijkse leven werkzaam in het verzekeringswezen. Zanger Kees Klaasse is redacteur bij het Haarlems Dagblad. Ook zanger/toetsenist Jakob Klaasse (Houseband) maakt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Mooijman   zang
Frans Hendriks   drums
Jakob Klaasse   orgel, piano, zang
Rini Oudhuis   zang
Hans Oldenburg   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1948   Jakob Klaasse
1980   Bram Vermeulen

Biografie Pee Wee & The Specials

Pee Wee & The Specials uit Castricum speelt meerstemmige Amerikaanse rock en doo-wop uit de jaren vijftig. De Pee Wee in de band is bassist Peter Warniers, in het dagelijkse leven werkzaam in het verzekeringswezen. Zanger Kees Klaasse is redacteur bij het Haarlems Dagblad. Ook zanger/toetsenist Jakob Klaasse (Houseband) maakt deel uit van de band. Nauwelijks een jaar na de oprichting staat Pee Wee & The Specials in het voorprogramma van Dire Straits. Naar aanleiding daarvan komt de band in contact met de VPRO en wordt Pee Wee & The Specials de huisband in het radioprogramma De Suite waarbij ze onder meer Wim T. Schippers begeleiden bij letterlijke Nederlandse vertalingen van actuele hits. Later gaat een aantal leden van de band spelen in De Toekomst van Bram Vermeulen.

Discografie Pee Wee & The Specials

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pee Wee & The Specials

Audio/Video Pee Wee & The Specials

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer