Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERQUISITE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Perquisite

Periode

13-04-1982 - heden

Genre

cello, hiphop, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Perquisite

Perquisite

Cellist en hiphopproducer Pieter Perquin (Amsterdam, 13 april 1982) richt het label Unexpected Records op waarop niet alleen zijn instrumentale soloplaten verschijnen, maar ook materiaal samen met rapper Pete Philly. Dankzij gastbijdragen van David Kweksilber en Benjamin Herman uit New Cool Collective heeft de muziek een jazzy karakter. In oktober ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello, producer

Genoemd in de biografie van

1983   Qeaux Qeaux Joans
1996   Pete Philly & Perquisite
1997   Benjamin Herman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Perquisite

Cellist en hiphopproducer Pieter Perquin (Amsterdam, 13 april 1982) richt het label Unexpected Records op waarop niet alleen zijn instrumentale soloplaten verschijnen, maar ook materiaal samen met rapper Pete Philly. Dankzij gastbijdragen van David Kweksilber en Benjamin Herman uit New Cool Collective heeft de muziek een jazzy karakter. In oktober 2009 wint zijn soundtrack voor de speelfilm Carmen Van Het Noorden (regie: Jelle Nesna) een Gouden Kalf. In oktober 2010 brengt de producer zijn eerste soloalbum uit. Across bevat twaalf vocale gastbijdragen, onder meer van Tjeerd Bomhof (Voicst), Janne Schra (ex-Room Eleven), Cato van Dijck (The Souldiers) en Torre Florim (De Staat) en wordt met zeskoppige liveband gepresenteerd tijdens een tournee die 9 oktober 2010 officiële van start gaat in de Melkweg, Amsterdam. In september 2011 verschijnt via i-Tunes de soundtrack die Perquisite samen met Renske Taminiau en Jasper Slijderink heeft gemaakt voor de speelfilm Lotus van Pascale Simons. De EP bevat vier nieuwe nummers en de single I Rely On Me. Hij produceert het debuutalbum van de Amsterdamse zangeres Urita en werkt hij mee aan de hiphop breakdance opera MonteverdISH van dansgroep ISH. Perquin wordt in december 2012 verkozen tot nieuw bestuurslid van Buma/Stemra. Hij werkt met zangeres Kris Berry aan het gezamenlijke album Lovestruck Puzzles. In de zomer van 2013 verschijnt als voorproefje de single Hitchhike. Vanaf 2015 is hij manager en producer van Jeangu Macrooy. Zijn nummer Dance With Me is te horen in Niemand In De Stad, het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Voor die film levert Perquin ook de soundtrack.

In bezetting van

Pete Philly & Perquisite   cello, producer

Discografie Perquisite

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Perquisite

Audio/Video Perquisite

Video Perquisite

Perquisite feat. Maurino ...
Perquisite feat. Maurino Alarcón - Me Despido
Perquisite - Set Me Free
Perquisite - Set Me Free
Dangerous Woman - Perquis...
Dangerous Woman - Perquisite feat. GMB & Sanguita - Carmen van het Noorden
Perquisite feat. Urita & ...
Perquisite feat. Urita & Sanguita - Set Me Free
Perquisite feat. Jenny La...
Perquisite feat. Jenny Lane - Dreams Of Gold
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Perquisite feat. Maurino Alarcón - Me Despido

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer