Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERRY MYSTIQUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Perry Mystique

Periode

1983 - heden

Genre

hiphop, producer, rap, rap

Pseudoniemen

Psychedelic Macks

Perry Mystique

Perry Mystique is een Engelstalig rappende Amsterdammer met een markante, hoge stem. Voor de populaire jongerenzender FunX maakt hij in de zomer van 2006 samen met DJ Idriss een remix van Ahla Haga Feeki van de Egyptische zanger Mohamed Hamaki. Het levert Perry veel airplay op in het Midden-Oosten. In ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, rap

Genoemd in de biografie van

2007   Metropole Orkest

Biografie Perry Mystique

Perry Mystique is een Engelstalig rappende Amsterdammer met een markante, hoge stem. Voor de populaire jongerenzender FunX maakt hij in de zomer van 2006 samen met DJ Idriss een remix van Ahla Haga Feeki van de Egyptische zanger Mohamed Hamaki. Het levert Perry veel airplay op in het Midden-Oosten. In december 2006 staat de rapper in de finale HipHop/R&B van de Grote Prijs van Nederland. Samen met producer/rapper Shroom vormt hij het duo Psychedelic Macks.

1995 - 2004

Perry Mystique (Raoul Chen, 1 november 1983) uit Amsterdam start op twaalfjarige leeftijd met rappen samen met zijn maatje Prince G. Een paar jaar later op de Amsterdamse talentenjacht Most Wanted wordt het optreden van Perry met zijn groep GNM opgenomen door het MTV-programma Chunk. Deze aandacht levert GNM veel optredens op, maar de groep blijft niet lang bestaan. Perry Mystique werkt samen met Shroom (Tim Schoegje) onder de naam Psychedelic Macks aan een eerste album.

2005 - 2006

In maart 2005 tekent de Psychedelic Macks bij Quan Records, maar die samenwerking is geen lang leven beschoren. Perry is ook voor derden actief, als rapper en als producer. Hij werkt samen met acts als Lange Frans, DJ Chuckie, The Opposites, Gio en Negativ. Hij neemt een videoclip op voor zijn single Fire In The Hole. In 2006 is Perry Mystique in het Paard van Troje een van de winnaars tijdens de laatste voorronde van de Road To Parkpop. Zo komt hij in juni terecht op het urbanpodium Xstage tijdens Parkpop in Den Haag. Voor de populaire jongerenzender FunX maakt de rapper in de zomer samen met het FunX-producersteam DJ Idriss en Next Of Kin een exclusieve remix van Ahla Haga Feeki/You & Me, een nummer van de Egyptische zanger Mohamed Hamaki dat te vinden is op diens Arabische hitalbum Kheles El Kalam. De remix wordt uitgebracht door EMI Arabia en is veelvuldig te horen op radiostations in het Midden-Oosten. Het is tevens de bonustrack op het volgende album van Mohamed Hamaki. Perry en DJ Idriss worden door Hamaki uitgenodigd aanwezig te zijn bij clipopnames van de remixversie in Dubai. Samen met Phatt, de zanger van de RMXCRW, neemt Perry het nummer Leave It Up To Us op. Hij staat in december in de finale HipHop/R&B van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Die finale wordt gewonnen door Blaxtar.

Blaxtar DJ Chuckie DJ Idriss Lange Frans & Baas B Negativ

2007

Perry Mystique levert vocalen op een remix die DJ Idriss maakt voor het album Zig Zag van de formatie Kasba. De rapper wordt gevraagd om op te treden tijdens de finale van Miss Egypt 2007. Tijdens Parkpop te Den Haag op 24 juni worden Perry Mystique en nog twee voormalige Xstage-winnaars uit 2006 begeleid door het voltallige Metropole Orkest. De drie hiphopacts en het orkest treden op onder de noemer Metropole RAPsody en worden daarbij terzijde gestaan door de hiphopband NuClear Family en gastdirigent Jurjen Hempel.

Kasba Metropole Orkest

2011

Perry Mystique levert samen met de Britse zangeres Natalie May vocale bijdragen op de single Get Outta That Corner van DJ en producer Lucky Charmes. Naast airplay op Radio 538, FunX Radio en Decibel Radio is de single ook te horen op BBC Radio 1.

Lucky Charmes

Discografie Perry Mystique

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Perry Mystique

Audio/Video Perry Mystique

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer