Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETE PHILLY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pete Philly in 2010

Periode

28-05-1980 - heden

Genre

hiphop, rap, tekstschrijver

Online

Facebook
Officiële website
Twitter

Pete Philly

Pete Philly (Pieter Philip Monzon) is een hiphopvocalist uit Amsterdam, op 28 mei 1980 geboren op Aruba en vanaf zijn vijfde woonachtig in Nederland. Aan het begin van zijn carrière levert hij gastbijdragen voor bands als Nicotine en Gotcha! Ondersteund door DJ PCM (Misha van der Winkel) staat hij in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Overige muzikanten

Misha van der Winkel   draaitafels

Genoemd in de biografie van

2003   Skiggy Rapz
2009   Baskerville
2011   Pete Philly & Perquisite

Biografie Pete Philly

Pete Philly (Pieter Philip Monzon) is een hiphopvocalist uit Amsterdam, op 28 mei 1980 geboren op Aruba en vanaf zijn vijfde woonachtig in Nederland. Aan het begin van zijn carrière levert hij gastbijdragen voor bands als Nicotine en Gotcha! Ondersteund door DJ PCM (Misha van der Winkel) staat hij in 2002 in de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie Hiphop/R&B. Tussen 2004 en 2009 vormt Pete Philly met cellist/producer Pieter Perquin het succesvolle hiphopduo Pete Philly & Perquisite. Op hun genreoverschrijdende albums Mindstate (2005) en Mystery Repeats (2007) combineren zij hiphop met jazz en klassieke muziek. Na 2009 gaat Philly solo verder en richt hij zich op acteren, zingen, schrijven en produceren. In 2010 lanceert hij met hulp van online designbureau Momkai onder de naam Open Loops een digitale mixtape, waarbij hij over een periode van 14 weken 14 tracks gratis aanbiedt, inclusief gestileerde video's in zwart-wit en en slow motion. Het concept van Open Loops wint meerdere prijzen, onder meer de internationale Favourite Website Awards (FWA). In oktober 2011 verschijnt bij [PIAS] Pete Philly's solodebuut One, opgenomen in de eigen studio te Amsterdam, in samenwerking met goede vriend en muzikale partner DJ PCM. 6 oktober 2011 start in de Melkweg een Europese tournee met optredens in onder anderen Parijs, Brussel, Stuttgart, Zürich, Wenen, München, Keulen en Berlijn. Januari 2013 staat in het teken van een Australische tournee met Dub FX.

In bezetting van

Nicotine   rap
Pete Philly & Perquisite   rap, tekstschrijver

Discografie Pete Philly

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pete Philly

Audio/Video Pete Philly

Video Pete Philly

Pete Philly ft. Ziggi Rec...
Pete Philly ft. Ziggi Recado - Non a Dem
Pete Philly - Us ft. Coll...
Pete Philly - Us ft. Collective Efforts
Pete Philly ft. Roos Jonk...
Pete Philly ft. Roos Jonker - Remember You
Pete Philly - Changing
Pete Philly - Changing
Pete Philly - Free
Pete Philly - Free
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Pete Philly - Free

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer