Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER VAN BENTHEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peter van Benthem

Periode

1957 - heden

Genre

bouzouki, gitaar, mandoline, mondharmonica, pop/rock, zang

Peter van Benthem

Peter van Benthem (Nijmegen, 1957) heeft zijn eerste succes als zanger in de stevige rockband Tool And Die waarmee hij de finale behaalt van de Grote Prijs van Nederland en het album Sightless (1986) uitbrengt. Na vijf jaar in de coverband It's A Perfect Day For A Bananafish brengt hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

bouzouki, gitaar, mandoline, mondharmonica, zang

Genoemd in de biografie van

1994   Liesbeth List

Biografie Peter van Benthem

Peter van Benthem (Nijmegen, 1957) heeft zijn eerste succes als zanger in de stevige rockband Tool And Die waarmee hij de finale behaalt van de Grote Prijs van Nederland en het album Sightless (1986) uitbrengt. Na vijf jaar in de coverband It's A Perfect Day For A Bananafish brengt hij met de bands Walk Don't Walk en Get The Willies enkele singles uit bij BMG Ariola. In dezelfde periode tourt hij met Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Vanaf 1990, en de theatertournee Hier Komt De Storm, maakt hij samen met onder andere Norman Bonink deel uit van de Frank Boeijen Groep. Van Benthem is te horen op de albums Wilde Bloemen, Jazz In Barcelona, De Ontmoeting en Stormvogels. Hij neemt cd's op met Magriet Eshuijs, de Amerikaanse relipopzanger Andy Pratt en Liesbeth List (het album List in 1994). Na de cd Noach (1996) speelt Van Benthem mee tijdens de gelijknamige theatertournee en wordt hij een van de vaste begeleiders van Liesbeth List. Met enkele voormalige leden van de Frank Boeijen Groep speelt hij in Bedroom Monkees, de band rondom singer/songwriter Bert Smeets. In het festivalseizoen van 2012 begeleidt Van Benthem samen met toetsenist Ruud de Grood de optredens van zanger Frank Boeijen.

In bezetting van

Bedroom Monkees   achtergrondzang, gitaar, mandoline
Frank Boeijen   gitaar, mondharmonica
Liesbeth List   achtergrondzang, gitaar, mondharmonica

Discografie Peter van Benthem

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter van Benthem

Audio/Video Peter van Benthem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer