Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETROS OVSEPYAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.petrosovsepyan.com

Biografie Petros Ovsepyan

Petros Ovsepyan is geboren op 4 juni 1966 in Baku (Azerbeidzjan) en emigreerde in 1979 naar de Verenigde Staten. Opleiding Hij begon op 5-jarige leeftijd met muzieklessen. Hij studeerde aan de Manhattan School of Music en de universiteit van Indiana. Zijn docenten waren Gianpaolo Bracali, Harvey Sollberger, Eugene O'Brien en Claude Baker.
Volledige biografie...

Biografie Petros Ovsepyan

1966

Petros Ovsepyan is geboren op 4 juni 1966 in Baku (Azerbeidzjan) en emigreerde in 1979 naar de Verenigde Staten.


Opleiding

Hij begon op 5-jarige leeftijd met muzieklessen. Hij studeerde aan de Manhattan School of Music en de universiteit van Indiana. Zijn docenten waren Gianpaolo Bracali, Harvey Sollberger, Eugene O'Brien en Claude Baker. In 1995 ontving hij een Fulbright Fellowship voor een studie compositie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Theo Loevendie. Hij kreeg ook studiebeurzen van o.a. Fondation Royaumont (1996,1997), International Ferienkurse für neue Musik Darmstadt (1998), Rockefeller Foundation (2002), Netherland-America Foundation (2002) en Bogliasco Foundation (2005).


Activities

Ovsepyan was composer-in-residence bij verschillende internationale festivals zoals "Words and Music" Latin-American Festival (1994), Gaudeamus Muziekweek (1996, 1998), Time of Music (1998), American Music Week (1999), Fondation Royaumont (2000), Virginia Waterfront International Arts Festival (2000), MATA (2000), Musica Nova (2001) en Gaudeamus Muziektheater Festival (2004).


Compositions

Zijn werken zijn uitgevoerd door o.a. l'Instant Donné, Nieuw Ensemble, Klangforum Wien, Nouvelle Ensemble Moderne, l'Itenereire, Aquarius, Doelen Ensemble, Het Amsterdams Kwintet en Insomnio.


Prijzen

Petros Ovsepyan won verschillende prijzen, waaronder BMI (1992) en ASCAP (1992).

2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Petros Ovsepyan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer