Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PHANTOM FRANK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

sixties, surf

Online

Officiële website

Phantom Frank

Amsterdamse gitarist die in de jaren negentig onder meer deel uitmaakt van de sixties surfband The Treble Spankers en daarna frontman is van The Phantom Four.
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Gerritsen   gitaar

Genoemd in de biografie van

2004   The Phantom Four
2004   The Treble Spankers

Biografie Phantom Frank

Amsterdamse gitarist die in de jaren negentig onder meer deel uitmaakt van de sixties surfband The Treble Spankers en daarna frontman is van The Phantom Four.

1997

Tijdens opnamesessies in 1997 voor een nieuw album van zijn band The Treble Spankers wordt bij Phantom Frank RSI geconstateerd. Het betekent het einde van de The Treble Spankers.

The Treble Spankers

2000

Pas in 2000 laat de gitarist weer van zich horen met Spy-Fi, een project samen met de Easy Aloha's.

Easy Aloha's Spy-Fi

2004

In 2004 verschijnt zijn soloplaat Dead Man Surfin waarop Phantom Frank Hawaiaanse steelguitar combineert met onder meer Arabische melodieën, electro, Indiase zang, country, punk, gipsy, dub en surf. Eveneens in 2004 formeert hij de groep The Phantom Four.

The Phantom Four

Discografie Phantom Frank

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Phantom Frank

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer