Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIERRE ABBINK SPAINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1931 - 2001

Genre

hedendaags

Biografie Pierre Abbink Spaink

Pierre Abbink Spaink werd op 24 april 1931 in IJsselstein geboren. Hij overleed op 26 september 2001 in Hilversum. Opleiding Hij ontving zijn eerste muzieklessen bij Herman C. de Leeuw. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Karel Mengelberg, Kees van Baaren, Hein Kien, Theo Willemze, W. Kloppenburg ...
Volledige biografie...

Biografie Pierre Abbink Spaink

1931 - 2001

Pierre Abbink Spaink werd op 24 april 1931 in IJsselstein geboren. Hij overleed op 26 september 2001 in Hilversum.


Opleiding

Hij ontving zijn eerste muzieklessen bij Herman C. de Leeuw. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Karel Mengelberg, Kees van Baaren, Hein Kien, Theo Willemze, W. Kloppenburg (theorie) en Anton Dresden (piano), aan welke instelling hij de diploma's C I hoofdvak piano en C II hoofdvak theorie behaalde.


Activiteiten

Hij was enige tijd leraar piano aan onder meer de Eindhovense Muziekschool en theorieleraar aan de voorbereidende klasse van het Utrechts Conservatorium, totdat hij in 1962 in dienst trad bij de radio. In 1970 werd hij benoemd tot leraar in de theoretische vakken aan het Twents Conservatorium in Enschede en in 1972 kreeg hij deze functie bij de Muziekpedagogische Academie te Hilversum.


Composities

Zijn Rondo per organo verwierf in 1970 een eervolle vermelding bij de Schnitgerprijs competitie (Zwolle). In opdracht van de regering schreef hij daarna Organum per organo.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pierre Abbink Spaink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer