Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIERRE PALLA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pierre Palla bij de Weekendshow 1956 (bron: fotocoleectie Beeld en Geluid)

Periode

05-02-1902 - 11-12-1968

Genre

amusementsmuziek, klassiek, orgel, piano, xylofoon

Pseudoniemen

Sid Hamilton

Pierre Palla

Pierre Palla begint omstreeks 1920 als kerkorganist in Sittard. In 1922 wordt hij organist van het Amsterdamse Tuschinski Theater. Hij begeleidt veel artiesten uit het Nederlandse cabaretcircuit en de lichte muziek. Maar ook internationale artiesten als Richard Tauber en Gita Alpar maken van zijn diensten gebruik als zij optreden in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

orgel, piano, xylofoon

Biografie Pierre Palla

Pierre Palla begint omstreeks 1920 als kerkorganist in Sittard. In 1922 wordt hij organist van het Amsterdamse Tuschinski Theater. Hij begeleidt veel artiesten uit het Nederlandse cabaretcircuit en de lichte muziek. Maar ook internationale artiesten als Richard Tauber en Gita Alpar maken van zijn diensten gebruik als zij optreden in Nederland. Zelf maakt hij ook platen, met name in het klassieke repertoire. In 1930 komt hij in dienst bij de AVRO als organist/xylofonist en is hij vaak in radio-uitzendingen te horen. Palla is een van de eerste Hammond-organisten in Nederland. Onder het pseudoniem Sid Hamilton brengt hij enkele platen uit en is zijn hammondorgel te horen op de Nederlandse radio.

Discografie Pierre Palla

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pierre Palla

Audio/Video Pierre Palla

Video Pierre Palla

Pierre Palla begeleidt Gi...
Pierre Palla begeleidt Gitta Alpár op de vleugel (1933)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Pierre Palla begeleidt Gitta Alpár op de vleugel (1933)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer