Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIET KNARREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

amusementsmuziek, instrumentaal, trompet

Online

Officiële website

Piet Knarren

Piet Knarren 'and his golden trumpet' wordt de 'Gentleman Of Trumpet' genoemd. De Limburgse muzikant begint zijn carrière in het dansorkest de EePee Band en concentreert zich vanaf 1974 op zijn solocarrière en zijn vele optredens in theaters en op televisie in met name Duitsland. De meeste onderscheidingen voor de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

trompet

Biografie Piet Knarren

Piet Knarren 'and his golden trumpet' wordt de 'Gentleman Of Trumpet' genoemd. De Limburgse muzikant begint zijn carrière in het dansorkest de EePee Band en concentreert zich vanaf 1974 op zijn solocarrière en zijn vele optredens in theaters en op televisie in met name Duitsland. De meeste onderscheidingen voor de trompettist zijn dan ook afkomstig uit Duitse steden als Keulen, Sankt Augustin, Essen en Duisberg. In Nederland wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

1957 - 1973

Trompettist Piet Knarren (Schinnen, 4 augustus 1948) is op negenjarige leeftijd lid van de plaatselijke fanfare St. Caecilia. Hij studeert aan de muziekschool te Geleen en het conservatorium te Maastricht. Tijdens zijn studie maakt hij al deel uit van de EePee Band, een dansorkest dat op grote eindbals van Nederlandse dansscholen speelt en regelmatig internationale artiesten begeleidt. De EePee Band verzorgt enkele jaren de muzikale ondersteuning van de Nederlandse danskampioenschappen, speelt vaak voor het NATO hoofdkwartier Afcent met repertoire van o.a. Al Hirt en Herb Alpert, en is lange tijd wekelijks te gast als huisorkest in het radioprogramma van Jos Ghysen op de BRT. Van het orkest verschijnen bij het label Killroy het album Dance Inspiration en verschillende singles waaronder Say What You Have To Say. In de band zitten verder Wim Kleinen, Jos Hahn, Fred Askamp en Theo Breuls. Knarren treedt ook solo op en wint maar liefst 28 keer een talentenjacht, waaronder de landelijke finale van KRO Springplank in Hilversum (zowel in 1967 als in 1968). De trompettist is een veelgevraagd sessiemuzikant en brengt ook onder zijn eigen naam platen uit. In 1973 krijgt Piet Knarren uit handen van de muziekinstrumentenfabriek Schenkelaars uit Eindhoven de Gouden Trompet uitgereikt.

1974 - 1982

In 1974 verlaat Knarren de EePee Band en gaat hij volledig solo verder. Hij treedt met grote regelmaat op in met name Duitsland waar hij tijdens theatertournees het podium deelt met artiesten als Tony Marshall, Roy Black, Rex Gildo en Margot Hellwig. Hij is ook te gast in grote televisieshows, zoals Der Große Preis, Hallo Heino, Kein Schöner Land, Musikantenstadle, Grand Prix der Volksmusik en de Tony Marhsall Show. De Duitse componisten Christian Bruhn en Ralph Siegel schrijven muziek voor Piet Knarren en produceren enkele van zijn albums.

1983

Piet Knarren staat onder de naam Pete Knarren enkele weken in de Engelse hitparade met het nummer Midnight Blue, gebaseerd op het Adagio Cantabile uit Sonata No. 8 Pathétique van Beethoven.

Discografie Piet Knarren

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Piet Knarren

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer