Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIET SOUER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

arrangeur, componist, gitaar, producer, producers

Piet Souer

Piet Souer is niet alleen producer en arrangeur maar ook een zeer verdienstelijk componist. Souer's staat van dienst heeft hem tot dusver 22 gouden en platina platen, 2 exportprijzen en een 'Most Outstanding Song Award' uit Japan opgeleverd.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, gitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1969   Lenny Kuhr
1970   Penney de Jager
1974   American Gypsy
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Piet Souer

Piet Souer is niet alleen producer en arrangeur maar ook een zeer verdienstelijk componist. Souer's staat van dienst heeft hem tot dusver 22 gouden en platina platen, 2 exportprijzen en een 'Most Outstanding Song Award' uit Japan opgeleverd.

1970 - 2004

Piet Souer (Eindhoven, 12 april 1948) is van oorsprong musicus (gitarist/pianist) en begint zijn muzikale loopbaan in de Eindhovense band The Valiants waarin ook protestzanger Armand zit. In 1969 is hij tijdens het Eurovisie Songfestival de begeleider van Lenny Kuhr die met het liedje De Troubadour het songfestival wint. Begin jaren zeventig zet hij zijn eerste schreden op het componistenpad en scoort bescheiden hits met I'm The Grand Pretender/ Keep On Dancing (Cardinal Point) en Angel Eyes (American Gypsy) en grote hits met Te Veel Te Vaak (Liesbeth List) en Samen (Liesbeth List/Ramses Shaffy). Daarnaast schrijft Souer ook de muziek voor de kinderserie Suske en Wiske. Als arrangeur is hij betrokken bij het nummer Ik Zie Een Ster, waarmee Mouth & MacNeal in 1974 naar het Eurovisie Songfestival gaan, en het nummer Rock 'n' Roll Star van Champagne. Samen met Hans van Hemert en manager Han Meijer is Souer in 1976 verantwoordelijk voor de oprichting van LUV'. Onder het pseudoniem Janschen en Janschens schrijven Souer en Van Hemert Luv' hits als You're The Greatest Lover en Trojan Horse. Ook schrijft Piet Souer het nummer Argentina voor de wereldkampioenschappen voetbal in 1978. Daarnaast is Piet Souer (samen met Martin Duiser) verantwoordelijk voor de successen van Doris D. And The Pins en Vanessa. Piet Souer is niet alleen producer en arrangeur maar ook een zeer verdienstelijk componist. Zo zingt Sylvie Vartan (de ex-echtgenote van Franse rocker Johnny Hallyday) Souer's compositie Le Sortie Au Secours en scoort daarmee een Top 10 hit in Frankrijk. De groep Tight Fit heeft een hit met de Souer compositie Fantasy Island. Hij werkt met internationale sterren als Vicky Leandros (arrangeur), Helen Shapiro (producer) en Kathy Kissoon (arrangeur). Ook schrijft Piet Souer regelmatig de leaders bij bekende tv-programma's zoals de Ted Show, Spoorloos, diverse filmrubrieken, Vermist en Lingo. Daarnaast is hij ook betrokken bij het TROS-programma Una Voce Particolare waavoor hij zowel zowel componeert, arrangeert als produceert. In 2002 brengt Piet Souer samen met Harry van Hoof het gitaaralbum Strings By Candlelight uit.

2005 - 2008

Souer werkt als muziekcoordinator mee aan de speelfilm Zwartboek (Paul Verhoeven, 2006). In 2008 werkt hij met Carola Smit (ex-BZN) aan haar titelloze, Engelstalige debuutalbum.

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:

Producer:
1993 - Sesam 'Where Did My Love Go' (single)
2000 - Ernst Daniël Smid 'Gevoel Van Geluk'
2003 - Maaike Widdershoven 'Dichtbij'
2004 - Maaike Widdershoven & Hans Peter Janssens 'Come Away'
2004 - Alexx 'What If' (samen met Bert Meulendijk)

Componist:
Ronnie 'Young People In Love'
Ben Cramer 'Ik Ben Tevreden'
De Stangers 'Handjes Draaie'
1974 - Cardinal Point 'I'm The Grand Pretender/Keep On Dancing'
(i.s.m. Hans van Hemert)
1983 - Bernadette 'Sing Me A Song' (i.s.m. Martin Duiser)
1983 - Electric Boogiemen 'Breakdancing'
1983 - Sharon & Haynes 'Back in my again'
1986 - Leslie 'Somebody Loves You'
1983 - Sharon & Haynes 'Starting All Over Again'
1982 - The Millionaires 'Fantasy Island'

Carola Smit

Discografie Piet Souer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Piet Souer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer