Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIETER-JELLE DE BOER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: officiële website

Genre

dirigent, klassiek, orgel, piano

Online

Officiële website

Pieter-Jelle de Boer

Pieter-Jelle de Boer is een Nederlands pianist, organist en dirigent. Hij wint in 2010 de hoogste onderscheiding bij het Antonio Pedrotti dirigentenconcours in Trento, Italië. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent bij onder meer het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Nederlands Symfonieorkest en het Orchestre National Bordeaux-Aquitaine, waaraan hij van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

dirigent, orgel, piano

Biografie Pieter-Jelle de Boer

Pieter-Jelle de Boer is een Nederlands pianist, organist en dirigent. Hij wint in 2010 de hoogste onderscheiding bij het Antonio Pedrotti dirigentenconcours in Trento, Italië. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent bij onder meer het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Nederlands Symfonieorkest en het Orchestre National Bordeaux-Aquitaine, waaraan hij van 2009 tot 2012 als assistent-dirigent verbonden was. Daarnaast dirigeerde hij onder meer het SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg, het Orchestra Haydn di Bolzano e Trento, het Orchestre National du Capitole de Toulouse, het Orchestre de Bretagne en het Staatsorchester Braunschweig.

Discografie Pieter-Jelle de Boer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pieter-Jelle de Boer

Audio/Video Pieter-Jelle de Boer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer