Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PINEAPPLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - 1974

Genre

pop/rock

Pineapple

Pineapple is het vervolg op The Key. De eerste single The Letter (1971) is een productie van Hans van Hemert, die ook de vocalen voor zijn rekening neemt op de B-kant Why Do You Do It. De tracks op de tweede single Imagine/Oh Yoko zijn covers van John Lennon en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bob de Jong   drums
Rob Pronk (2)   gitaar, zang
Jan van Andel   gitaar

Overige muzikanten

Rinus Dijkman   basgitaar

Biografie Pineapple

Pineapple is het vervolg op The Key. De eerste single The Letter (1971) is een productie van Hans van Hemert, die ook de vocalen voor zijn rekening neemt op de B-kant Why Do You Do It. De tracks op de tweede single Imagine/Oh Yoko zijn covers van John Lennon en opgenomen in de studio van Johnny Hoes. Multi-instrumentalist Bob de Jong vormt in 1980 samen met René de Haan de symphonische groep Pythagoras.

Discografie Pineapple

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pineapple

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer