Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PLAETO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Plaeto

Periode

2002 - heden

Genre

rock

Plaeto

Plaeto is een rockband rondom zanger/gitarist/componist Sandro van Breemen (ex-City to City).
Volledige biografie...

Bezetting

Jos Verheijen   basgitaar
Jeroen Polderman   drums
Sandro van Breemen   componist, gitaar, zang
Joska Ligtenberg   gitaar

Overige muzikanten

Erwin Steijlen   gitaar

Genoemd in de biografie van

2002   City To City
2004   Danny Vera

Biografie Plaeto

Plaeto is een rockband rondom zanger/gitarist/componist Sandro van Breemen (ex-City to City).

2002 - 2004

Na meningsverschillen met het management en de platenmaatschappij van City To City verlaat zanger/gitarist/componist Sandro van Breemen die band in mei 2002. Hij verblijft enkele maanden in Londen om daar nieuw materiaal te componeren. In de zomer van hetzelfde jaar verzamelt hij een nieuwe band om zich heen waarmee hij debuteert in het NAC-stadion te Breda. Plaeto speelt afwisselend rockende en swingende melodieuze gitaarmuziek geïnspireerd door The Doors, Pink Floyd en David Bowie. De eerste single Being Me (zomer 2003) wordt direct opgepikt door de diverse radiostations en krijgt een ereplek op de vaste playlist van Arrow Rock Radio. In januari 2004 wordt Plaeto op 3FM uitgeroepen tot meest veelbelovende band van het jaar. In dezelfde maand neemt gitarist Joska Ligtenberg de plaats over van Erwin Steijlen. In mei 2004 reist de band voor optredens naar Polen. Plaeto opent op 12 juni het Arrow Rock festival. In het najaar verschijnt het debuutalbum All That Scares You.

City To City

2007

Na drie jaar optreden last Plaeto een rustpauze in zodat de bandleden zich op eigen werkzaamheden kunnen storten en tijd vrij hebben voor hun privéleven. Ondertussen schrijft de band nieuw songmateriaal.

2008

Het resultaat van de rustpauze is het tweede, elf tracks tellende album Breathing New Air. Op de plaat zijn Keltische invloeden te horen, gecombineerd met het geluid uit de jaren zestig en zeventig en bands als The Kinks en Crosby, Stills, Nash & Young.

2009

Op 15 februari treedt Plaeto in Muziekcafé Schuttershof te Middelburg voor het eerst op met het nieuwe songmateriaal.

Discografie Plaeto

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Plaeto

Audio/Video Plaeto

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer