Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PLANT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Plant

Periode

1977 - 1980

Genre

pubrock, rock

Plant

Groningse Westcoast-rockband, die vooral de geschiedenis ingaat als tussenstation voor muzikanten die elders naam maken.
Volledige biografie...

Bezetting

Rudolph Lentze   gitaar, zang
Ed Korma   drums
Heddie van der Laan   gitaar, zang
Ruud Banus   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Gerrit Veen   basgitaar
Peter Wassenaar   basgitaar
Jack Eekhof   basgitaar
Michel Marion   basgitaar
Freddie Cavalli   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1974   Blue Planet
1974   Peter Wassenaar
1980   AA & The Doctors
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Plant

Groningse Westcoast-rockband, die vooral de geschiedenis ingaat als tussenstation voor muzikanten die elders naam maken.

1977

Plant wordt opgericht (zie basisbezetting). In de eerste line-up is Fred van Kampen bassist (beter bekend als Freddie Cavalli, later bassist bij Herman Brood).

Herman Brood

1978

Gerrit Veen (ex-Herman Brood) treedt toe tot Plant. De eerste single Skid Row komt uit. Veen wordt later in 1978 vervangen door Michel Marion (ex-Music Garden, ex-Warren Harry), maar keert in 1979 weer terug op het nest.

Music Garden Warren Harry

1979

Plant Gerrit Veen stapt over naar The Meteors en wordt vervangen door Peter van Wassenaar (ex-Galaxy Lin). Het debuutalbum Lifelong Guarantee komt uit via Polydor.

Galaxy-Lin The Meteors

1980

Peter van Wassenaar wordt vervangen door Jack Eekhof (ex-Streetbeats). Vanwege gebrek aan succes houdt Plant er mee op. Met Peter Walrecht (ex-Herman Brood, later in AA & the Doctors) richten Jack Eekhof, Ruud Banus en Heddie van der Laan de groep Rosalie op, waarvan echter weinig vernomen wordt.

AA & The Doctors Rosalie Streetbeats

Discografie Plant

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Plant

Audio/Video Plant

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer