Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PLUS INSTRUMENTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Plus Instruments in 1981

Periode

1981 - heden

Genre

new wave, pop/rock, ultra

Pseudoniemen

+ instruments

Plus Instruments

Plus Instruments is de Nederlands/Amerikaanse band rondom Truus de Groot uit Eindhoven, voorheen zangeres in Nasmak. Ze vormt het trio na haar verhuizing in 1981 naar New York, samen met drummer David Linton en gitarist Lee Ranaldo (later naar Sonic Youth). Na de uitgave van het album Februari-April '81 op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Truus   basgitaar, elektronica, zang

Genoemd in de biografie van

1981   Nasmak

Biografie Plus Instruments

Plus Instruments is de Nederlands/Amerikaanse band rondom Truus de Groot uit Eindhoven, voorheen zangeres in Nasmak. Ze vormt het trio na haar verhuizing in 1981 naar New York, samen met drummer David Linton en gitarist Lee Ranaldo (later naar Sonic Youth). Na de uitgave van het album Februari-April '81 op het Nederlandse label Kremlin, onderneemt het trio een Europese tournee. Na Plus Instruments speelt De Groot in Trigger & The Thrill Kings (rauwe roots vanuit Memphis met o.a. Jim Duckworth). Na haar huwelijk in 1998 met kunstenaar Bosko verhuist Truus de Groot (Nasmak, Plus Instruments) naar een ranch in Escondido, CA. Daar maakt ze onder de naam Truus avontuurlijke exotica. Eind augustus/begin september 2013 treedt Truus op in Nederland ter promotie van Trancesonics, een nieuw album van Plus Instruments met speels afwijkende, dansbare elektronische pop. Ze wordt tijdens de optredens terzijde gestaan door Jimmy Virani op Theremin.

Discografie Plus Instruments

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Plus Instruments

Audio/Video Plus Instruments

Video Plus Instruments

Plus Instruments - Detou...
Plus Instruments -  Detour Square
PLUS INSTRUMENTS.
PLUS INSTRUMENTS.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
PLUS INSTRUMENTS.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer