Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POP- & DANCEPODIUM DE KADE

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 2013

Genre

pop/rock

Pop- & Dancepodium De Kade

Pop- & Dancepodium De Kade in Zaandam is begin jaren negentig voortgekomen uit jongerencentrum Het Drieluik aan de Botenmakerstraat (1964-1997). Alle popgenres worden geprogrammeerd, maar er is speciale aandacht voor blues, metal en rock. Daarnaast zijn er ook dancefeesten. De Kade bestaat uit twee zalen en een café. In de ...
Volledige biografie...

Biografie Pop- & Dancepodium De Kade

Pop- & Dancepodium De Kade in Zaandam is begin jaren negentig voortgekomen uit jongerencentrum Het Drieluik aan de Botenmakerstraat (1964-1997). Alle popgenres worden geprogrammeerd, maar er is speciale aandacht voor blues, metal en rock. Daarnaast zijn er ook dancefeesten. De Kade bestaat uit twee zalen en een café. In de lange geschiedenis is Het Drieluik/De Kade altijd nauw verbonden geweest met muziek uit de Zaanse regio. Onder meer The Ex treedt er zeer regelmatig op. Op 1 juli 2011 valt het doek voor het podium. De Kade wordt voortgezet als productiehuis met onder meer activiteiten in de kleine zaal van het voormalige podium. In januari 2013 laat Productiehuis De Kade de gemeente weten dat zij het programma in 2013 niet kan waarmaken binnen het beschikbare subsidiebudget. Het college van burgemeester en wethouders besluit daarop de subsidie voor 2013 stop te zetten.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pop- & Dancepodium De Kade

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer